Σχέδια επί χάρτου και μαθητευόμενοι μάγοι



 Εκτεθειμένη η διοίκηση  του νοσοκομείου αλλά και το υπουργείο υγείας από τις απαντήσεις που ουσιαστικά δεν έδωσε στα ερωτήματα αλλά και τις προτάσεις του Συλλόγου Εργαζομένων.


Αναλυτικότερα: 

1) Κεντρικό σχέδιο δεν υπάρχει ή εκπονείται τώρα, την στιγμή που θα έπρεπε να είμαστε ήδη έτοιμοι για την οργανωμένη και ορθή αντιμετώπιση των περιστατικών έτσι ώστε να προστατεύονται οι εργαζόμενοι, οι ασθενείς αλλά και ο υγιής πληθυσμός από την διασπορά.

2) Το ερώτημα αν είμαστε ή όχι νοσοκομείο αναφοράς επί της ουσίας δεν απαντήθηκε, καθώς επιλέχθηκε και από το υπουργείο αλλά και την διοίκηση μια ενδιάμεση λύση με πολλά "θα" και πολλά "ναι μεν αλλά".

3) Για την επάρκεια προσωπικού ο σχεδιασμός που αντιληφθήκαμε είναι μηδενικός. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να ήταν διαφορετικά, όταν αυτό που προτάσσεται από την διοίκηση αλλά και το υπουργείο είναι πως οι διετής συμβάσεις που γίνανε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο υπερκαλύψαν τις ελλείψεις των νοσοκομείων; Ο σχεδιασμός είναι να χρησιμοποιήσουν τους μαθητευόμενους που θα λάβουν ειδικότητα στις ΜΕΘ και τα ΤΕΠ, αλλά και η πλήρης, για μία ακόμη φορά υποβάθμιση του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής. Οι μόνιμες προσλήψεις κατά την διοίκηση είναι θέμα του υπουργείου και για το υπουργείο είναι Δεκαπενταύγουστος. Η υποσχετική από την διοίκηση για έγγραφο προς το υπουργείο υγείας που να δηλώνει πως το προσωπικό με ελαστικές σχέσεις εργασίας είναι απαραίτητο για το νοσοκομείο και πως καλύπτει πάγιες ανάγκες, καλύφθηκε με νέα υποσχετική.

4) Για την επάρκεια των Μέσων Ατομικής Προστασίας ούτε λόγος να γίνεται. Είναι σαν να ξύπνησαν ξαφνικά από τον λήθαργο της αυτό- επιβεβαίωσης και αντιλήφθηκαν πως το χρονικό διάστημα που ήταν σε ύφεση η πανδημία, έπρεπε να κάνουν και άλλα πράγματα από το να κόβουν βόλτες πασαρέλας. Η έλλειψη στην αγορά κύριοι επιβάλει παρέμβαση σε κεντρικό επίπεδο άμεσα, τώρα, εχθές. Η αδιαφορία για την ασφάλεια των εργαζομένων στα νοσοκομεία είναι εμφανής. Τα μεγάλα λόγια περιττεύουν, η κατάσταση σύντομα θα βγει εκτός ελέγχου και η ώρα για πράξεις είναι τώρα, αφού δεν ήταν εχθές.

5) Οι υπόλοιπες ερωτήσεις και προτάσεις μας, απαντήθηκαν με επίκληση αναρμοδιότητας από μέρους της διοίκησης. Αρμοδιότητα υπάρχει για εφέ και απειλές αλλά όχι για λύσεις.


Είναι αυταπόδεικτο πως οι εργαζόμενοι για να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας στο σύστημα υγείας, θα πρέπει πρώτα να μπορούμε να προστατευτούμε. Όπως επίσης να έχουμε και επάρκεια με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Η λύση του προχωράμε βλέποντας και κάνοντας, δεν ισχύει για την παρούσα χρονική περίοδο. Είχαν αρκετό χρόνο να προετοιμάσουν το σύστημα υγείας και από πλευράς προσωπικού με μόνιμες προσλήψεις, αλλά και από πλευράς υποδομών.

Ότι πέσανε από τα σύννεφα με την αύξηση των κρουσμάτων, αφού μάλιστα δική τους ήταν η απόφαση του ανεξέλεγκτου ανοίγματος των συνόρων, δεν πείθει κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ