Με ανοιχτά χαρτιά και χωρίς μάσκες Μέρος 7ο
Εκλογή Προεδρείου (Μέρος Δ’)

Ξαναμπαίνοντας στην διαδικασία εκλογής προεδρείου, επανέρχομαι στην αποτύπωση των κουραστικών μεν  διαφωτιστικών δε, σε μερικές περιπτώσεις, διαλόγων από τα πρακτικά.
Βρισκόμαστε στο ΔΣ της 16/1/2019
«Στην έναρξη της συνεδρίασης κατατέθηκε παραίτηση του μέλους του ΔΣ Καλογερόγιαννη Αδαμαντία για προσωπικούς λόγους, παραχωρώντας την θέση της στον επόμενο στην σειρά υποψήφιο της Ανεξάρτητης Κίνησης, σύμφωνα με τους σταυρούς προτίμησης, Κο Φαρμάκα Νικόλαο.»

Τι είναι αναλογικό αντιπροσωπευτικό προεδρείο σύμφωνα με αυτούς που το στηρίζουν;
«Σακκά: Δεν είναι απαραίτητο να έχουν ονόματα. Το αναλογικό-αντιπροσωπευτικό λέει πολύ απλά πράγματα. Το Προεδρείο το παίρνει η πρώτη παράταξη, η δεύτερη παράταξη παίρνει την Αντιπροεδρία, η Τρίτη παράταξη παίρνει την Γραμματεία, η τέταρτη παράταξη παίρνει το Ταμείο και η Πέμπτη παράταξη παίρνει τον Ειδικό Γραμματέα.
Τσολάκης: Αυτή η πρόταση προϋποθέτει την συμφωνία όλων των παρατάξεων που θα συμμετέχουνε στο Προεδρείο;
Σακκά-Μπουγιούκας: Για μας ναι»

Ξεκάθαρη θέση για πόσο όμως;
«Μπουγιούκας: Υπάρχει μία άποψη που λέει πως Προεδρείο βγαίνει ανάλογα με το πως μας κατέταξαν οι συνάδελφοι στην ψηφοφορία και μία άλλη άποψη που λέει πως Προεδρείο μπορεί να βγει με συνεννοήσεις στο ΔΣ, ποιο είναι το ποιο δημοκρατικό και πιο σωστό; Εμείς η θέση μας είναι σταθερή αναλογικό-αντιπροσωπευτικό. Αν δεν συμφωνούν όλοι εμείς θα απέχουμε.
Μπουγιούκας: Και να γίνει ψηφοφορία και να βγει αναλογικό-αντιπροσωπευτικό εμείς δεν θα συμμετέχουμε γιατί κάποιοι δεν θα θέλουνε, εσείς δηλαδή δεν θέλετε να πάρετε την θέση που σας αναλογεί.
Χάιδος: Αν ψηφίσουμε για αναλογικό-αντιπροσωπευτικό και έρθει 7-4 υπέρ, σημαίνει πως μας δεσμεύει εμάς να συμμετέχουμε;
Μπουγιούκας: Όχι, ότι και να ψηφίσουμε δεν μπορούμε να κάνουμε αναλογικό-αντιπροσωπευτικό γιατί εσείς δεν την δέχεστε, οπότε δεν έχει κανένα νόημα
Περί ευθύνης ο λόγος αλλά και αυτοί που απέχουνε ψηφίζουνε.
«Χάιδος: Η πρόταση για αναλογικό αντιπροσωπευτικό αν πάρει πλειοψηφία δεν ισχύει γιατί αρνούνται να συμμετέχουν δύο παρατάξεις
Σακκά: Ισχύει θα μείνουν κενές δύο θέσεις
Χάιδος: Αν μείνουν κενές δύο θέσεις δεν είναι αναλογικό-αντιπροσωπευτικό
Σακκά: Με ευθύνη της παράταξης όμως
Χάιδος: Φυσικά με ευθύνη της παράταξης , εγώ την ευθύνη την αναλαμβάνω
Τσολάκης: Εμείς τη  ευθύνη της πρότασης μας την πήραμε από την αρχή, παρόλο όμως που την αναλάβαμε δεν την λάβατε υπόψη σας
Έγινε φανερή ψηφοφορία με ανάταση χειρός και υπερψηφίστηκε η πρόταση με 7 υπέρ 4 κατά. Υπέρ ψήφισαν τα 3 μέλη της παράταξης Εργαζόμενοι, 2 μέλη της παράταξης Αγωνιστική Συσπείρωση και 2 μέλη της παράταξης Ανεξάρτητη Κίνηση. Κατά ψήφισαν τα 2 μέλη της παράταξης ΑΡΣΥ και τα 2 μέλη της παράταξης ΥΓΕΙΑ.»

Ασκήσεις επί χάρτου και βαφτίσια
«Προκόπη: Δεχόμαστε τις δύο κενές θέσεις; Να καλύψουμε τουλάχιστον τις βασικές θέσεις
Τσολάκης: Αντιλαμβάνεστε ότι αν καλύψετε τις κενές θέσεις με άτομα από τις ίδιες παρατάξεις, αυτό δεν είναι αναλογικό-αντιπροσωπευτικό, αλλά συνεργασία τριών παρατάξεων.
Σακκά: Δεν είναι πρόταση συνεργασίας τριών παρατάξεων
Χάιδος: Η παράταξη Εργαζόμενοι, Αγωνιστική Συσπείρωση και Ανεξάρτητη Κίνηση κάνουν Προεδρείο, εγώ αυτό καταλαβαίνω οπότε βρείτε και τα ονόματα και συμπληρώστε τα.
Προκόπη: Εγώ λέω να καταγραφεί ότι βγαίνει αναλογικό-αντιπροσωπευτικό Προεδρείο και στην επόμενη διαδικασία οι παρατάξεις ΥΓΕΙΑ και ΑΡΣΥ δεν δέχονται να συμμετέχουν στο Προεδρείο οπότε μένουν δύο κενές θέσεις. Ξαναρχόμαστε τώρα να δούμε ποιες θα αφήσουμε κενές με την προοπτική ότι Τράπεζα θα δεχτεί την οικονομική συναλλαγή.»

Τι ακριβώς ψηφίστηκε;
«Τσολάκης: Οπότε δεν είναι αναλογικό-αντιπροσωπευτικό
Προκόπη: Δεν είναι αναλογικό-αντιπροσωπευτικό, ψηφίστηκε όμως
Τσολάκης: Αναλογικό-αντιπροσωπευτικό προϋποθέτει την συμμετοχή όλων των παρατάξεων
Προκόπη: Μπήκε σε ψηφοφορία όμως
Τσολάκης: Μπήκε σε ψηφοφορία και ψηφίστηκε με 7-4, εμείς δεν συμμετέχουμε στο Προεδρείο άρα αναλογικό-αντιπροσωπευτικό δεν υπάρχει
Προκόπη: Υπάρχει συνεργασία τριών παρατάξεων με δύο κενές θέσεις, ωραία τώρα μπορείς να βάλεις και την δική σας πρόταση συνεργασία δύο παρατάξεων με μία κενή θέση»


Φτάσαμε δύο ημέρες μετά γιατί δεν έφτανε ο χρόνος, την 18/1/2019 όπου και τελικά βγήκε Προεδρείο με συνεργασία τριών παρατάξεων. Για κάποιους αναλογικό αντιπροσωπευτικό.

Πάλι απέχουνε αυτοί που θα ψηφίσουνε.
«Μπουγιούκας: Εμείς σαν Αγωνιστική Συσπείρωση, επειδή έχει προκύψει ένα καινούριο δεδομένο, δύο προτάσεις η μία πρόταση είναι Προεδρείο με τρείς παρατάξεις και η άλλη Προεδρείο με δύο παρατάξεις, εμείς απέχουμε από αυτήν την διαδικασία.
Κοσμοπούλου: Γιατί εσείς επιλέγετε το αναλογικό-αντιπροσωπευτικό
Μπουγιούκας: Ναι γιατί έχουν αλλάξει τα δεδομένα, η μία πρόταση είναι τρεις παρατάξεις με ονόματα και η άλλη δύο παρατάξεις με ονόματα και πριν γιατί ψηφίσαμε αναλογικό-αντιπροσωπευτικό
Τσολάκης: Συνεχίζεται να πιστεύετε ότι είναι αναλογικό-αντιπροσωπευτικό με την αποχή δύο παρατάξεων;
Σακκά: Συνεχίζουμε και θέλουμε αναλογικό-αντιπροσωπευτικό και απέχουμε αφού δεν γίνεται.»

Και μία συζήτηση για Ενιαίο ψηφοδέλτιο που θα έλυνε πολλά προβλήματα.
 «Προκόπη: Πες ότι γινότανε ενιαίο ψηφοδέλτιο και ερχότανε ο Ίντας πρώτος ο Συρετίδης δεύτερος κλπ, τι θα γινότανε σε αυτή την περίπτωση θα έλεγες δεν συνεργάζομαι; Δεν θέλω Πρόεδρο τον Ίντα;
Σακκά: στο ενιαίο ψηφοδέλτιο μπορείς να το κάνεις
Τσολάκης: Η θέση μας για μη συνεργασία με συγκεκριμένες παρατάξεις ήταν με επιχειρήματα, εγώ δεν σου είπα για πρόσωπα εγώ σου είπα για παρατάξεις
Προκόπη: Παρατάξεις αποκλείεις, εμένα θα με καλούσες να μπω στο ενιαίο ;
Τσολάκης: Η πρόταση μου λοιπόν για ενιαίο ψηφοδέλτιο είναι οι 11 πρώτοι μπαίνουν στο Διοικητικό Συμβούλιο και οι Πέντε πρώτοι είναι το Προεδρείο. Οι εκλογές όμως με παρατάξεις γίνονται με διαφορετικούς όρους.»

Δηλώνουν μία ακόμη φορά την αποχή τους.
«Μπουγιόυκας: Αν υπάρχουν οι δύο προτάσεις εμείς απέχουμε
Τσολάκης: Απέχετε από την συμμετοχή στο Προεδρείο;
Μπουγιούκας: Απέχουμε από την διαδικασία
Προκόπη: Και προχθές τι είπαμε ότι θα κάνουμε;
Σακκά: Αναλογικό-αντιπροσωπευτικό
Μπουγιούκας: Αλλάζουν τα πράγματα βρε Ρούλα μου, υπάρχει μία πρόταση για Προεδρείο με τρεις κα μία με δύο
Χάιδος: Αυτή ήτανε και προχθές
Σακκά: Προχθές ψηφίσαμε για αναλογικό-αντιπροσωπευτικό
Τσολάκης: Η πρόταση μπήκε για αναλογικό-αντιπροσωπευτικό, έχω πει από την αρχή που ξεκινήσαμε την συζήτηση πως για να ισχύει αυτό προϋποθέτει την συμμετοχή όλων των παρατάξεων. Μπήκαμε σε μία ανούσια ψηφοφορία για να αποδείξουμε το αυτονόητο , ότι οι περισσότεροι θέλουν αναλογικό-αντιπροσωπευτικό. Αυτό τελειώνει και δεν συμμετέχουν δύο παρατάξεις, από εκεί και πέρα είναι συνεργασία τριών παρατάξεων. Αυτό είναι ξεκάθαρο.»

Το απέχουμε από την διαδικασία έγινε απέχουμε από την ψηφοφορία
«Τσολάκης: Υπάρχει δεύτερη διαμορφωμένη πρόταση;
Σακκά: Απέχουμε από την ψηφοφορία δεν απέχουμε από την πρόταση»

Και αφού γίνανε νοήματα στην αίθουσα και παντομίμες, η ημι-αποχή από την διαδικασία έγινε συμμετοχή κανονική.
«Η Αγωνιστική Συσπείρωση συμμετείχε στην ψηφοφορία γιατί επάνω στο ψηφοδέλτιο έγραφε αναλογικό-αντιπροσωπευτικό
Μοιράστηκαν στα μέλη από ένα ψηφοδέλτιο της κάθε πρότασης και από ένα λευκό ψηφοδέλτιο.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν με ψήφους 6-5:

Πρόεδρος: Ίντας Γεώργιος
Αντιπρόεδρος: Μπουγιούκας Γεώργιος
Γραμματέας: Προκόπη Σωτηρία
Ταμίας: Συρετίδης Σπύρος
Ειδικός Γραμματέας: Φαρμάκας Νικόλαος»

Στο επόμενο μέρος τα συμπεράσματα.

 ----------------------------------------------------------
 Ο λόγος της παρουσίασης είναι η ενημέρωση των συναδέλφων ώστε να γνωρίζουν τι συμβαίνει και από ποιους στο Νοσοκομείο μας. Είναι προσωπικές απόψεις και μπορούν να μπουν σε οποιαδήποτε κριτική.

Θα υπάρξει συνέχεια η οποία θα είναι σε μικρά κομμάτια για να μην κουράζει τον αναγνώστη και να γίνονται όσο το δυνατόν πιο αντιληπτά.

Μετά Τιμής
Τσολάκης Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ