Ανύπαρκτη η ΠΟΕΔΗΝ στην καθημερινότητα των εργαζομένων

Το email στην Ποεδην στάλθηκε την 6/12 με το οποίο ενημερώνω πως υπάρχει ειδοποίηση από το υπουργείο πως η εκταμίευση του κονδυλίου για το τέταρτο τρίμηνο θα γίνει πιθανώς 10-11/12 και βάση των ημερομηνιών δεν θα μπορέσουμε να πληρωθούμε τις υπερωρίες και τις εφημερίες την 13/12.

Σιγή ιχθύος από την ομοσπονδία. Πέρασε και δεν τους ακούμπησε το θέμα. Το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία αδιαφορεί πλήρως για τα δικαιώματα των μελών της.
Σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας η απάντηση του όταν του έθεσα το θέμα πάλι, ήταν πως τον ενοχλώ γιατί είναι στο υπουργείο. Τον ενοχλεί λοιπόν όταν ένα μέλος του Πρωτοβάθμιου οργάνου του μεταφέρει ένα πρόβλημα του συνόλου των εργαζομένων όλων των νοσοκομείων της χώρας. Από την παραπάνω συνομιλία γεννάται το ερώτημα: ποιον εκπροσωπείται κύριε Πρόεδρε;

Η μη ανάδειξη του θέματος από την Ποεδην σαφώς δηλώνει, στα μάτια όλων των εργαζομένων, την αδιαφορία της Ομοσπονδίας για τα καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία.
Ποια είναι η πίεση της ομοσπονδίας προς την κυβέρνηση ώστε να ικανοποιήσει το αυτονόητο δικαίωμα μας για την έγκαιρη πληρωμή των δεδουλευμένων μας;

Εκτός όμως από ερωτήματα η αδιαφορία της Ποεδην γεννά και απαντήσεις.
Σηκώνει θέματα μόνο όταν πρόκειται για κομματική εκμετάλλευση. Ασχολείται περισσότερο με κομματικά οφίτσια παρά με τα δικαιώματα των εργαζομένων. Καλύπτει κυβερνήσεις και αντιμάχεται άλλες με μόνο κριτήριο όχι τα πεπραγμένα τους αλλά την κομματική τους προέλευση.

Μετά τα παραπάνω ασφαλώς συνάγεται το συμπέρασμα πως αυτή η Ποεδην δεν προέρχεται από την μήτρα των εργαζομένων αλλά από την κομματική μήτρα διαφόρων κομμάτων και ομάδων συμφερόντων. Είναι ντροπή να προβάλουν την εκπροσώπηση μας ως αίτιο της ύπαρξης τους.
Είναι προφανές από την αποδεδειγμένη αδιαφορία τους για τα προβλήματα των εργαζομένων ότι αυτή η ομοσπονδία χρειάζεται αναδιάρθρωση από τα θεμέλια.

Αυτό είναι έργο που μπορεί και πρέπει να γίνει από την βάση, δηλαδή από εμάς τους εργαζόμενους που ζούμε καθημερινά την σκληρότητα της καθημερινότητας και έχουμε δικαίωμα στην έγκαιρη πληρωμή της εργασίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ