Δελτίο Τύπου απάντηση στους λαγούς προώθησης των Ιδιωτικών συμφερόντων στον χώρο της Υγείας


Νίκαια 20/05/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Ακούσαμε τους «λαλίστατους και ειδήμονες» δημοσιογράφους, Άρη Πορτοσάλτε και Μπάμπη Παπαδημητρίου σε ραδιοφωνική τους εκπομπή την 15/05/2019 στον Σταθμό ΣΚΑΙ να ζητούν το κλείσιμο των μισών  Δημόσιων Νοσοκομείων και μάλιστα το γκρέμισμά τους, συμπεριλαμβανομένου και του Νοσοκομείου Νίκαιας, του δικού μας Νοσοκομείου.

Φυσικά δεν μας κάνει εντύπωση η φρασεολογία καθώς και το ιδεολόγημα των παραπάνω δημοσιογράφων. Με παρρησία τάχθηκαν υπέρ όλων  των αντιλαϊκών μέτρων, που πάρθηκαν από την Τρόικα, σε βάρος των ασθενέστερων στρωμάτων της κοινωνίας μας. Σε σημείο μάλιστα να τους εγκαλούν κιόλας για χαλαρότητα των μέτρων.

  Να πληροφορήσουμε τους δύο «κυρίους», που απεργάζονται σενάρια καταστροφής των δημόσιων δομών υγείας τα παρακάτω:
- Η δημόσια υγεία είναι πολύτιμο αγαθό στο οποίο πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι συνάνθρωποι μας.
- Οι δομές δημόσιας υγείας ήταν αυτές που στήριξαν την υγεία των ασθενών όλο το χρονικό διάστημα της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων.
- Η υπερπροσπάθεια που το προσωπικό των δημόσιων Νοσοκομείων καταβάλει για αξιοπρεπείς παροχές υγείας στους συμπολίτες μας, λαμβάνει χώρα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, με σοβαρότατες ελλείψεις Προσωπικού, Κτιριακών Υποδομών και Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού .
- Το Νοσοκομείο Νίκαιας είναι ένα Νοσοκομείο που καλύπτει στην πλειονότητα συνανθρώπους μας με χαμηλά ή καθόλου εισοδήματα που σε ένα, για εσάς, «ονειρεμένο» ιδιωτικό σύστημα υγείας  δεν θα είχανε  πρόσβαση.
- Η υγεία και η παιδεία σε ένα ευνομούμενο κράτος δεν διέπονται από σχέσεις κόστους οφέλους. Τα Νοσοκομεία δεν μπορεί να είναι επιχειρήσεις που αυτοσκοπός τους είναι η αποκόμιση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου κέρδους. Η υγεία των συμπολιτών μας είναι πολύτιμο αγαθό, για το οποίο πληρώνουμε όλοι μας πολλαπλούς φόρους.
- Εμείς στο Νοσοκομείο Νίκαιας είμαστε περήφανοι για το έργο που επιτελούμε, με πραγματικά δύσκολες συνθήκες εργασίας. Καθημερινά καλούμαστε να υπερβάλουμε εαυτόν, χωρίς να έχουμε τα τεχνικά μέσα που απαιτούνται αλλά και με τρομερές ελλείψεις  προσωπικού, έτσι ώστε να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.
- Αυτό που ζητάμε λοιπόν είναι, η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και όχι το γκρέμισμα του. Αυτό που ζητάμε είναι να μας δοθούν τα όπλα ώστε η καθημερινή μας μάχη με την ασθένεια να έχει ανάλογο αποτέλεσμα της υπερπροσπάθειας μας.
- Δεν θα σας ζητήσουμε να ανακαλέσετε τις δηλώσεις σας. Γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά σε αυτήν την χώρα και φυσικά μπορούμε να αντιληφθούμε την αδιαφορία σας και την απαξίωση για το έργο που επιτελούν τα Δημόσια Νοσοκομεία. Νυν υπέρ πάντων ο ιδιώτης, για εσάς.

Εν κατακλείδι, ο χώρος της Υγείας χρειάζεται ενίσχυση των δημόσιων δομών, με λειτουργική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και επαναλειτουργία δομών Υγείας που στα χρόνια των μνημονίων θεωρήθηκαν περιττά και έκλεισαν ή υποβαθμίστηκαν.
 Όπως λέει και ο λαός:
Το Καλό είναι πιο δύσκολο από το Κακό. Η δημιουργία είναι πιο δύσκολη από την καταστροφή.
 Εμείς λοιπόν, οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία, επιλέγουμε τον δύσκολο δρόμο της δημιουργίας και αφήνουμε την καταστροφή μέσα στα δικά σας μυαλά. Επιλέγουμε να παλεύουμε συνεχώς και με όλες μας τις δυνάμεις, για ένα αξιοπρεπές Δημόσιο Σύστημα Υγείας, όπου θα έχουν πρόσβαση όλοι οι συμπολίτες μας.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Νίκαιας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ