Ανακοίνωση ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ Έλλειψη εξοπλισμού


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ
Συνάδελφοι-ισσες,
  Είναι γνωστό σε όλους και όλες μας, πως δυστυχώς το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα του νοσοκομείου μας, στερείται ενός σύγχρονου ψηφιακού μαστογράφου, καθώς και ενός σύγχρονου ορθοπαντογράφου. Είναι περιττό να αναφέρουμε πόσο σημαντικό πρόβλημα συνιστά αυτό για τη λειτουργία του Τμήματος, αλλά και του νοσοκομείου συνολικά. Είναι απαράδεκτο, για όλους εμάς που αγωνιζόμαστε και παλεύουμε για το δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας, να αναγκάζονται πολλοί ασθενείς να καταφεύγουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εξετάσεις, οι οποίες θα μπορούσαν άνετα να καλυφθούν από το νοσοκομείο μας, αν διέθετε τον κατάλληλο εξοπλισμό.
  Αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα, μας έχει απασχολήσει από καιρό ως παράταξη και αποτελεί βασικό σημείο των διεκδικήσεών μας, τόσο ως προς την Υ.ΠΕ. όσο και ως προς το Υπουργείο Υγείας. Θεωρούμε πως οι συνθήκες έχουν ωριμάσει πια, ώστε οι παραπάνω φορείς να σκύψουν με σοβαρότητα πάνω σε αυτό το πρόβλημα και να το επιλύσουν άμεσα. Κάτι το οποίο είναι προς το συμφέρον όλων μας, κυρίως της ίδιας της κοινωνίας προς την οποία προσφέρουμε με αυταπάρνηση τις υπηρεσίες μας. Σε καμμιά περίπτωση δεν θά'πρεπε να είναι ένα θέμα το οποίο να αφορά μονάχα μια παράταξη ή μια κατηγορία εργαζομένων. Δεν είναι ζήτημα ούτε παραταξιακό, ούτε συντεχνιακό, αλλά σχετίζεται με τον αξιακό πυρήνα όλων όσων θέλουμε ένα δημόσιο σύστημα Υγείας, που θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προς την κοινωνία.
  Δυστυχώς όμως, νοιώθουμε πως στην διεκδίκηση αυτή είμαστε μόνοι μας, χωρίς να έχουμε την απαιτούμενη στήριξη από τα αρμόδια όργανα του νοσοκομείου, όπως το επιστημονικό συμβούλιο, σε μια προσπάθεια στην οποία θα έπρεπε να πρωτοστατούν. Θεωρούμε πως η συγκυρία είναι τέτοια, που δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για γραφειοκρατικές παρακωλύσεις - το αιώνιο πρόβλημα του δημοσίου τομέα δυστυχώς - ούτε για δήθεν "συνδικαλιστικούς" τακτικισμούς παρωχημένου τύπου. Κωλύματα, καθυστερήσεις και τακτικισμούς, για τα οποία όλοι μας είμαστε υπόλογοι, πρώτα και κύρια απέναντι στην ίδια την κοινωνία, που έχει από το δημόσιο σύστημα Υγείας απαιτήσεις. Και πολύ σωστά τις έχει αυτές τις απαιτήσεις.
  Καλούμε τη διοίκηση του νοσοκομείου και κάθε αρμόδιο θεσμικό όργανό του, καθώς και κάθε συνδικαλιστική παράταξη που δραστηριοποιείται στο χώρο εργασίας μας, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Και όλοι μαζί, να προβούμε στις κατάλληλες ενέργειες, ώστε οι διεκδικήσεις αυτές, να μην παραμείνουν μια αράδα λόγια πάνω σ'ένα λευκό χαρτί, αλλά να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό.
  Εμείς από την πλευρά μας, παραμένουμε στις επάλξεις, μέχρι την οριστική επίλυση αυτού του προβλήματος. Γιατί γνωρίζουμε καλά, πως σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε τελικά και τόσο μόνοι όσο μπορεί αρχικά να φαίνεται. Έχουμε στο πλευρό μας όλους εσάς, τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, που νυχθημερόν μοχθείτε για ένα δημόσιο σύστημα Υγείας καλύτερα για όλη την κοινωνία. Και γνωρίζετε πολύ καλά ποιες είναι οι ανάγκες και οι ελλείψεις του νοσοκομείου μας. Αυτό και μόνο μας κάνει να αισιοδοξούμε, πως στο τέλος θα νικήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ