Ανακοίνωση Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων για την Αξιολόγηση
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ

Απείχαμε και θα συνεχίσουμε να  απέχουμε από την αξιολόγηση του νόμου 4369/17  γιατί η εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου προϋποθέτει μία σειρά από δράσεις( νέα οργανογράμματα, περιγραφές θέσεων, αξιολόγηση δομών , κρίσεις προϊστάμενων κ.λ.π  ) που ΔΕΝ έχουν υλοποιηθεί!

 Και ενώ κάποιες καινοτομίες του νόμου, μπορούν να θεωρηθούν θετικές όπως η αμφίδρομη αξιολόγηση ( αξιολογεί και ο υφιστάμενος τον προϊστάμενο), η αξιολόγηση δομών κ.λ.π,   με την τροπολογία Γεροβασίλη επιχειρείται άκρως εκβιαστικά να εφαρμοστεί η αξιολόγηση του ενός σκέλους , δηλαδή της αξιολόγησης του προσωπικού και όχι των δομών, και μάλιστα από προϊστάμενους που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι τοποθετημένοι με ανάθεση και όχι με αξιοκρατικές κρίσεις.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ λοιπόν να συμμετέχουμε σε μία αξιολόγηση –παρωδία , σε ένα οργανόγραμμα (ΛΟΒΕΡΔΟΥ 2012) , όπου τμήματα ενεργά του νοσοκομείου μας ΔΕΝ αποτυπώνονται (φαντάσματα), όπου συνάδελφοι μας εργαζόμενοι ΔΕΝ υπάρχουν !! Όπως λοιπόν καταργήσαμε στην πράξη , τον οργανισμό που μας πλασάρανε το 2012 , όπως καταργήσαμε την προσχηματική αξιολόγηση Μητσοτάκη που στόχο είχε τη δημιουργία ανταγωνισμού μεταξύ των εργαζόμενων και τις απολύσεις , έτσι και τώρα ΑΠΕΧΟΥΜΕ –ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!  Εμείς την αξιολόγηση την αντιλαμβανόμαστε ως εργαλείο βελτίωσης του δημόσιου προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και όχι σαν τιμωρία ή καταναγκασμό!  ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ! ( καμία κύρωση Δεν έχουν οι εργαζόμενοι , παρά την παραπληροφόρηση που έγινε ) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ