ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
seknda.blogspot.com                                          seknda12@gmail.com
           
                                                                             
                                                                            Νίκαια   19/01/2017

                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 Ο Σύλλογος Εργαζομένων Κρατικού Νίκαιας και Δυτικής Αττικής καταγγέλει τους φασιστικούς και ρατσιστικούς προπηλακισμούς , οι οποίοι προέρχονται από μέλη και οπαδούς της Χρυσής Αυγής , σε δημοτικά σχολεία που επιλέχθηκαν να φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα .

Οι πολίτες του Πειραιά καθώς και πολλών πόλεων ανά την Ελλάδα στάθηκαν δίπλα στους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους , αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους . Είναι υποχρέωσή της Ελληνικής Πολιτείας να σταθεί δίπλα τους σε αυτό το μακρύ ταξίδι της προσφυγιάς και να παρέχει σε αυτούς και τα παιδιά τους τα βασικά αγαθά , στο πέρασμα τους από την χώρα μας . Στα βασικά αγαθά περιλαμβάνονται η στέγαση , η υγεία , η Παιδεία κλπ . Αυτό που θέλουμε όλοι για τα παιδιά μας , δηλαδή .

Καταγγέλουμε επίσης την απαθή συμπεριφορά της αστυνομίας , η οποία παρεμβαίνει όταν έχει απέναντί της εργαζόμενους και συνταξιούχους όχι όμως τραμπούκους και φασίστες .

Καλούμε τους πολίτες και κυρίως τους γονείς να σταθούμε όλοι δίπλα σε αυτά τα παιδιά που παρά την θέληση τους εγκατέλειψαν τις πατρίδες και τα σπίτια τους για να γλιτώσουν την ζωή τους . Να αναλογιστούμε τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τους πολέμους που τεχνητά δημιουργούνται και που θύματα τους είναι οι απλοί πολίτες . Να αναλογιστούμε ότι στον βωμό των συμφερόντων και του άπληστου κέρδους θυσιάζονται ζωές αθώων ανθρώπων . Να αναλογιστούμε πως στην θέση αυτών των ανθρώπων θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς και τα παιδιά μας .

Πατέρας : Έχετε πολλά μαυράκια, Αλβανάκια, Ρωσάκια στο σχολείο;
Παιδί : Όχι, μπαμπά, μόνο παιδάκια έχουμε .


Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γραμματέας
Συρετίδης Σπύρος                                     Κουκιάς Κωνσταντίνος
 
                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ