Καταγγέλλουμε το Οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης του Προσωπικού του Νοσοκομείου, το οργανωμένο σχέδιο διασποράς του ιού

 

Νίκαια 3/3/2021

 

 

Το τρίτο κύμα της Πανδημίας βρήκε το δημόσιο σύστημα υγείας απροετοίμαστο. Όχι γιατί δεν γνώριζαν αλλά γιατί δεν είχαν πάρει ποτέ την απόφαση να το προετοιμάσουν, να το ενισχύσουν, γιατί δεν θέλουν, δεν ήταν στα σχέδια τους ποτέ.

Γίνεται άμεσα αντιληπτό από τον ψηφισμένο προϋπολογισμό του 2021, ο οποίος μειώνει τις δαπάνες για την υγεία κατά 572 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό φυσικά έχει και θα έχει και στην συνέχεια άμεση επίπτωση στην λειτουργία όλων των Νοσοκομείων σε προσωπικό, αναλώσιμα και κτιριακές υποδομές.

Στο Νοσοκομείο Νίκαιας ο προϋπολογισμός του 2020 είχε εγγεγραμμένες δαπάνες 35.755.000 ευρώ, ενώ για το 2021 προβλέπονται 32.279.000 ευρώ. Μειωμένος δηλαδή κατά σχεδόν 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Να σημειώσουμε πως μέρος του προϋπολογισμού αφορά και το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, στο οποίο, ενώ προστίθενται  δραστηριότητες ( εμβολιασμός, τμήματα covid), υπολείπεται και σε οικονομική ενίσχυση αλλά και σε  στελέχωση με το αναγκαίο προσωπικό. Στο Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής προστέθηκε ακόμα ένα τμήμα covid, με συνοπτικές διαδικασίες, κυρίως όμως με το ίδιο προσωπικό. Κόπηκαν ρεπό, αν είναι δυνατόν, από συναδέλφους που εργάζονται σε τμήμα covid στερώντας ακόμη και την απαραίτητη ξεκούραση.

Σε αυτή την ολοφάνερη πολιτική της απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας έρχεται να προστεθεί και η προχειρότητα στον σχεδιασμό ή καλύτερα ο σχεδιασμός της διασποράς της πανδημίας.

Γνωρίζουμε όλοι πως τα πεπερασμένων δυνατοτήτων πεπαλαιωμένα κτίρια των Νοσοκομείων, φανέρωσαν στην πανδημία όλο το εύρος της ανεπάρκειάς τους. Αφού ούτε σε κτιριακές υποδομές δεν έγινε τόσο καιρό καμία προσθήκη, η χωροταξική διαχείριση των υπαρχόντων χώρων διεκδικεί βραβείο προχειρότητας και πλήρους παρανομίας.

Στο Νοσοκομείο μας βγήκε απόφαση για μετατροπή κρεβατιών σε κρεβάτια νοσηλείας covid, χωρίς να ληφθεί απόφαση από κανένα συλλογικό όργανο που έχει αυτήν την αρμοδιότητα. Δεν μιλάμε φυσικά για το Συμβούλιο Διοίκησης που εδώ και ένα χρόνο δεν έχει συσταθεί με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας. Μιλάμε όμως για την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου που η απόφασή της θα έπρεπε να έχει πρωταρχική και βαρύνουσα σημασία. Μιλάμε για την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου η οποία κλήθηκε να συνεδριάσει μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των χωροταξικών και λειτουργικών αλλαγών που αποφασίστηκαν. Μιλάμε για την Επιτροπή Χωροταξίας η οποία φυσικά και πρέπει να έχει λόγο στις χωροταξικές αλλαγές του Νοσοκομείου. Ενός ανδρός αρχή, από την αρχή μέχρι το τέλος.

  Αποδεικνύεται η προχειρότητα από την ίδια την ανακοίνωση όπου για να βρει κάποιος που είναι κάποια κλινική θα χρειαστεί χάρτη. Κωμικοτραγική εικόνα στο Νοσοκομείο οι γιατροί να ρωτάνε σε ποια κλινική βρίσκομαι. Δραματική εικόνα όμως για το Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου που πρέπει να καλύπτει ταυτόχρονα δύο και τρείς κλινικές του νοσοκομείου, με μεγάλη χωροταξική απόσταση αλλά και με νοσήματα διαφορετικών ειδικοτήτων.

Οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης του Προσωπικού του Νοσοκομείου, οργανωμένο σχέδιο διασποράς του ιού θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος τα όσα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο μας.

 Σε όλον αυτό τον παραλογισμό οι νοσηλευόμενοι στα ιδιωτικά θεραπευτήρια έχουν αυξηθεί δραματικά, αφού τα νοσοκομεία γίνονται καθημερινά και με συστηματικό τρόπο ιδρύματα μίας νόσου.

Απαιτούμε εδώ και τώρα μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, 

πραγματική επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, 

συνεδρίαση των συλλογικών οργάνων του Νοσοκομείου, 

σχεδιασμός από τα όργανα και όχι από κάποιους «παντογνώστες», της αντιμετώπισης του μεγαλύτερου, από ότι αποδεικνύεται, κύματος της πανδημίας.

Δεν είναι ώρα ούτε για μαθητευόμενους μάγους, ούτε για προσωπικές στρατηγικές.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος           Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης       Βλάχος Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ