Κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση και διευκολιντική Στάση Εργασίας - Παρασκευή 2/2/2024

 Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 31/1/2024


Την Παρασκευή συμμετέχουμε όλοι στη Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων του Νοσοκομείου στις 13.30 στο αμφιθέατρο. 
Δεν ανεχόμαστε την περαιτέρω υποβάθμιση του νοσοκομείου της Νίκαιας. 
Η υποστελέχωση έχει χτυπήσει κόκκινο. Τα δεκάδες χρωστούμενα ρεπό, οι διπλοβάρδιες των νοσηλευτών και των τραυματιοφορέων έχουν γίνει καθεστώς. 
Τμήματα ολόκληρα υπολειτουργούν λόγω της έλλειψης προσωπικού, όπως τα απεικονιστικά τμήματα και τα εργαστήρια του νοσοκομείου. Η πρόσφατη απόφαση για μείωση των χειρουργικών αιθουσών του νοσοκομείου κατά μια ενώ πάνω από 1000 ασθενείς είναι στη λίστα χειρουργείου είναι ενδεικτική της σοβαρότητας της κατάστασης. 
Την ίδια στιγμή με ευθύνη όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων το 1/3 των εργαζομένων των νοσοκομείων είναι συμβασιούχοι, οι οποίοι βρίσκονται διαρκώς με την απειλή της απόλυσης. Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ανανεώνονται κάθε τρίμηνο χωρίς να ξέρουν μέχρι πότε θα έχουν δουλειά. 
Οργανωνόμαστε και κινητοποιούμαστε για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, αύξηση της χρηματοδότησης του νοσοκομείου. 
Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων στη ΓΣ το ΔΣ του σωματείου προκηρύσσει δίωρη στάση εργασίας 13.00-15.00


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ