Στάση εργασίας 12.00-15.00 την Παρασκευή 10/11 Συγκέντρωση στις 12:00 στο προαύλιο του νοσοκομείου και πορεία στην 2η ΥΠΕ Γενική συνέλευση την Τρίτη 14/11 στις 13.00 στο αμφιθέατρο

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 7/11/2023

Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση τμημάτων του νοσοκομείου. Δεν θα ανεχθούμε την εντατικοποίηση!

Μετά την πετυχημένη κινητοποίηση την Δευτέρα 06/11, με τον συμβολικό αποκλεισμό της Πέτρου Ράλλη, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Στάση εργασίας 12.00-15.00 την Παρασκευή 10/11

Συγκέντρωση στις 12:00 στο προαύλιο του νοσοκομείου και πορεία στην 2η ΥΠΕ

Γενική συνέλευση την Τρίτη 14/11 στις 13.00 στο αμφιθέατρο

 

Τα προβλήματα είναι γνωστά εδώ και χρόνια και έχουμε ενημερώσει επανειλημμένα όλους τους αρμόδιους φορείς χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Κάθε χρόνο οι αποχωρήσεις-συνταξιοδοτήσεις ξεπερνάνε κατά χιλιάδες τις προσλήψεις, που κυρίως αφορά συμβάσεις ορισμένου χρόνου. 

· Χαρακτηριστικά στο νοσηλευτικό προσωπικό στην πλειοψηφία των τμημάτων οι μονοβάρδιες έχουν γίνει κανόνας. Υπάρχουν δεκάδες χρωστούμενα ρεπό ενώ τα τμήματα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Ταυτόχρονα οι τραυματιοφορείς και οι βοηθοί θαλάμου είναι ελάχιστοι και αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες του νοσοκομείου.

· Ολόκληρα τμήματα του νοσοκομείου υπολειτουργούν με πολύμηνες αναμονές, με αναστολή της τακτικής λειτουργίας  όπως το κυτταρολογικό, το παθολογοανατομίκό, τα τμήματα απεικονίσεων, τα χειρουργεία κ.α. Κατάσταση που οδηγεί σε πολύμηνες αναμονές ασθενείς που περιμένουν μία βιοψία, ένα χειρουργείο ή προσπαθούν να κλείσουν ένα ραντεβού για μια εξέταση!

·  Ταυτόχρονα, άλλα τμήματα απειλούνται ακόμη και με κλείσιμο όπως αυτό του αξονικού που μετά τις 12-Νοεμβρίου 2023 δεν θα καλύπτεται το νοσοκομείο από γιατρό ακτινολόγο με αποτέλεσμα να καθίσταται η λειτουργία του Νοσοκομείου επισφαλής.

· Μέσα σε αυτές τις συνθήκες υπάρχουν εργαζόμενοι του νοσοκομείου που απειλούνται άμεσα με απόλυση όπως οι τραπεζοκόμοι, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τη φύλαξη, οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές αλλά και οι παρατασιακοί ειδικευόμενοι.

 

ΔΕΝ ανεχόμαστε το σχέδιο συνειδητής υποστελέχωσης και υποβάθμισης του ΕΣΥ που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες  από την κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες. Υποβάθμιση που στοχεύει στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση τμημάτων, με μορφή ΣΔΙΤ, και της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

 

Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!   Απαιτούμε:

-Καμία σκέψη για κλείσιμο ή ιδιωτικοποίηση του τμήματος Αξονικού

-Άμεσες μαζικές προσλήψεις προσωπικού-Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

-Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας.


Το ΔΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ