Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΖΩΕΣ!

 


 

 

Πρωτοφανής καθυστέρηση υπάρχει το τελευταίο διάστημα στην αποστολή των αποτελεσμάτων για COVID-19 στα νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, τα περισσότερα δείγματα αποστέλλονται στο Αττικό λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων στο ΕΚΕΑ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν πολυήμερες καθυστερήσεις στην έκδοση των αποτελεσμάτων, με τραγικές συνέπειες για τους ασθενείς. Το πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι ο θάνατος διασωληνωμένου ασθενούς σε κοινό θάλαμο στην Α’ Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Νίκαιας…εν αναμονή του αποτελέσματος για τον Sars-CoV-2 ώστε να μεταφερθεί σε κλίνη ΜΕΘ. Υπάρχουν πολυάριθμα τέτοια παραδείγματα, ακόμα και για υγειονομικούς που περιμένοντας το αποτέλεσμα από το test δουλεύουν κανονικά με όσο κίνδυνο αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση που είναι θετικοί.

 

Μεγάλες ευθύνες βαραίνουν την κυβέρνηση, που γνωρίζοντας την κατάσταση εδώ και τόσους μήνες, δεν έχει λάβει κανένα μέτρο ώστε να στελεχωθούν οι δομές με κατάλληλο αριθμό προσωπικού, αλλά και υλικά. Οι εργαζόμενοι στα μικροβιολογικά εργαστήρια έχουν εξουθενωθεί, η ανάγκη για test αυξάνεται μαζικά, ιδίως με το συνεχώς αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων στην Αττική και τα αντιδραστήρια τελειώνουν λόγω… αλόγιστης χρήσης όπως κατάπτυστα δήλωσε η διοίκηση του ΕΚΕΑ.

 

Είναι απαράδεκτο εν μέσω πανδημίας και 2ου κύματος COVID-19 στη χώρα μας να μην έχουν ήδη στελεχωθεί τα νοσοκομεία και τα εργαστήρια ώστε να αντιμετωπιστεί η παραπάνω κατάσταση χωρίς καμία καθυστέρηση τόσο για τα οξέα περιστατικά, όσο και για τους χρόνιους ασθενείς των οποίων οι θεραπείες ή τα χειρουργεία καθυστερούν.

 

Απαιτούμε:

 

·       Επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και των ιδιωτικών κλινικών

·       Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην πρωτοβάθμια υγεία και στα νοσοκομεία. Άμεση στελέχωση των εργαστηρίων με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό

·       Άμεση εξασφάλιση της επάρκειας σε αντιδραστήρια

·       Δωρεάν test για τους υγειονομικούς και όλο τον πληθυσμό

 

 

                               Καμία άλλη ζωή θυσιασμένη στο βωμό του κέρδους!

 

Θα μας βρουν μπροστά τους!

Αγωνιστικό ραντεβού στην 24ωρη απεργία της ΟΕΝΓΕ Πέμπτη 24/09!

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ