Αν ξανακατεβείς Χριστέ στην γη μας

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες η ίδια σκέψη , αν ξαναρχότανε στην γη την ίδια κατάληξη θα είχε . Πόσοι θα Τον ακολουθούσαν ; Πόσοι θα μοίραζαν τις περιουσίες τους για να ακολουθήσουν τα κηρύγματα Του ; Κυρίως ποιοί θα Τον ακολουθούσαν ;

Ίδια η αντίδραση και από αυτούς που έχουν εξουσία και θα Τον βλέπανε σαν απειλή . Πρώτη και καλύτερη η επίσημη εκκλησία με τα χρυσά και λαμπερά άμφια, εικονίσματα και τις περιουσίες που ξέρουμε όλοι πως αποκτήθηκαν . Στους ίδιους ναούς θα έμπαινε για να γκρεμίσει τα παγκάρια , τις πραμάτιες και στα εμπορικά πανηγύρια στο όνομα κάποιου Αγίου στα προαύλια των εκκλησιών. Σίγουρα θα Τον αφόριζε η χριστιανική εκκλησία και θα Τον δίωκε ποινικά το επίσημο κράτος .

Πόσο μεγάλη η ανάγκη του κόσμου τούτου για την έλευση Του ; Πόλεμοι, αρρώστιες, ληστείες, μικρά παιδιά σκοτώνονται στο όνομα των συμφερόντων . Κανένας σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή . Θα έλεγε κανείς ότι δεν διδαχθήκαμε τίποτα από την πρώτη παρουσία Του .

Το κυριότερο όμως δεν είναι η συμπεριφορά αυτών που έχουν εξουσία και περιουσία . Εκείνο που σε θλίβει περισσότερο απο όλα είναι πως στο ερώτημα Ιησού ή Βαραββά με μια φωνή ο όχλος θα απαντούσε Βαραββά .
Το βλέπουμε όλοι στην καθημερινότητα μας. Αγάπα τον πλησίον σου και είμαστε πια τόσο απομακρυσμένες ψυχές που πλησίον μας πλέον είναι μόνο ο εαυτός μας.

Αν λοιπόν είχε καποιος την ικανότητα να βλέπει από ψηλά τις πράξεις και τις σκέψεις μας, θα έστελνε Τον Υιό Του να μας σώσει ;

Ανάσταση ψυχών σε όλους μας.

Τσολάκης Ιωάννης

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα

Πιστεύσαντες και μη, διδάσκονται από την εβδομάδα των παθών. Ο δρόμος της ανύψωσης και της λύτρωσης του ανθρώπου είναι στρωμένος με δυσκολίες, βάσανα και μαρτύριο. Εύκολοι δρόμοι δεν υπάρχουν που να οδηγούν στην Ανάσταση και την Ανύψωση των ψυχών. Αυτός ο δρόμος όσο πιο δύσκολος είναι τόσο μεγαλύτερη αξία δίνει στον τελικό προορισμό. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα .

Τσολάκης Ιωάννης

Καλό Μήνα και καλή Πρωταπριλιά




Σε απάντηση του Τούρκου Προέδρου, σύσσωμα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου απο την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση σε κοινή συνέντευξη τύπου, εξεφρασαν την δυσαρέσκεια και τον αποτροπιασμό τους για την βεβήλωση του ιερού μνημείου της Αγίας Σοφίας. Επίσης στο περιθώριο της συνέντευξης συμφωνήθηκε κοινή ομάδα διαπραγματευσης για το Σκοπιανό .
 Παρουσιάστηκε έτοιμο νομοσχέδιο που καταργεί τον νόμο περί ευθύνης υπουργών καθώς και συμφωνημένο πλαίσιο για την αλλαγή του Συντάγματος .
Ο υπουργός οικονομικών μαζί με τους αντίστοιχους Τομεάρχες των υπόλοιπων κομμάτων παρουσίασαν νομοσχέδιο για την μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης , στο ύψος του κατώτατου μισθού ανάλογα με την βαθμίδα εκπαίδευσης.
Συμφωνήθηκε η μεγάλη σημασία των τομέων της υγείας και της παιδείας καθώς και η προτεραιότητα προσλήψεων στους δύο αυτους τομείς .
Επίσης παρουσιαστηκε κοινο σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη της Οικονομίας καθώς και κοινή ομάδα διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.
Ανάμεσα στα άλλα αποφασίστηκαν : η διακοπή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, η κατάργηση των διοδίων, η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, η τήρηση των νόμων του κράτους,  η δωρεάν περίθαλψη για όλους, η δωρεάν παιδεία για όλους .

Καλό Μήνα και καλή Πρωταπριλιά .


Μετά τιμής Τσολάκης Ιωάννης

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ