ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ 14/11/23

 Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 14/11/2023


Παρά τις από καιρό διαμαρτυρίες και επισημάνσεις μας ΚΑΜΙΑ λύση για την ιατρική στελέχωση του Τμήματος Αξονικής – Μαγνητικής Τομογραφίας δεν έχει ακόμα βρεθεί από τους αρμόδιους. ΚΑΜΙΑ θέση ειδικευμένου γιατρού Ακτινοδιαγνωστικής (Ακτινολογίας) κλάδου ΕΣΥ δεν έχει προκηρυχθεί (από 17/10/23 είχε ξανακατατεθεί στην πολιτική ηγεσία το αίτημά μας για άμεση προκήρυξη τουλάχιστον 5 θέσεων στον βαθμό  του Επιμελητή Α’).  Αντίθετα η διοίκηση επιμένει στην τακτική της ιδιωτικοποίησης προσπαθώντας να αναθέσει εφημεριακή κάλυψη σε ιδιωτική εταιρεία με πανάκριβο τίμημα.  Αδιαφόρησαν για την εκτίμηση πως η λειτουργία του νοσοκομείου κρίνεται επισφαλής για τους ασθενείς λόγω ακριβώς της ιατρικής υποστελέχωσης του Τμήματος Αξονικής – Μαγνητικής Τομογραφίας (όπου έχουν απομείνει 2 μόνιμες ειδικευμένες γιατροί και 1 επικουρικός ειδικευμένος γιατρός σε 9 οργανικές θέσεις).  Η κάλυψη μόνο των γενικών εφημεριών με μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία ΔΕΝ αποτελεί λύση για ευνόητους λόγους (δημιουργεί κενά σε άλλα νοσοκομεία, δεν καλύπτει μόνιμα τις ανάγκες)  και επίσης το γεγονός πως μένουν ακάλυπτες οι ενδιάμεσες των γενικών εφημεριών ημέρες εξακολουθεί να αποτελεί μέγιστη επισφάλεια για τους ασθενείς.

Αν δεν εισακουστούν έστω και τώρα τα αιτήματά μας :

-        Μέσα στην εβδομάδα καταθέτουμε σχετική αναφορά στην Εισαγγελία Πειραιά

-        Ενημερώνουμε με ειδικό κείμενο ανακοίνωσης τους ασθενείς με έναρξη την Πέμπτη 16/11/23 μέρα γενικής εφημερίας του νοσοκομείου

-        Καλούμε συνέντευξη τύπου στο νοσοκομείο την Τρίτη 21/11

-        Προχωράμε σε αγωνιστική κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 22/11

-        Παρεμβαίνουμε υπέρ της ασφάλειας των ασθενών στην αναστολή νέων εισαγωγών (της γενικής εφημερίας συμπεριλαμβανόμενης ) από Παρασκευή 24/11.

Τέλος για άλλη μια φορά επισημαίνουμε πως σοβαρότατη και απαράδεκτη κατάσταση υποστελέχωσης και ελλείψεων προσωπικού δεν υπάρχει μόνο στο συγκεκριμένο τμήμα αλλά στο σύνολο του νοσοκομείου και αφορά όλους τους κλάδους (γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, τεχνολόγους, διοικητικούς, τεχνικούς , προσωπικό επιστασίας κλπ). Το νοσοκομείο χρειάζεται άμεση ενίσχυση με μόνιμες προσλήψεις και η κατάσταση δεν επιτρέπει να γίνεται κανένας λόγος περί αύξησης του αριθμού ημερών γενικής εφημερίας του γιατί αυτήν την στιγμή αδυνατεί να υποστηρίξει ακόμα και το σημερινό εφημεριακό καθεστώς της γενικής εφημερίας ανά τετραήμερο.

Συμμετέχουμε στην σύσκεψη νοσοκομειακών σωματείων εργαζομένων περιοχής Πειραιά που καλείται από το σωματείο του νοσοκομείου «Μεταξά» 15/11 ώρα 7μμ.

Στηρίζουμε την πανελλαδική απεργία των νοσοκομειακών γιατρών που έχει εξαγγείλει η ΟΕΝΓΕ για τις 29 και 30 Νοεμβρίου. Καλούμε όλα τα νοσοκομειακά σωματεία εργαζομένων και την ΠΟΕΔΗΝ να συμμετέχουν ώστε να πάρει τον χαρακτήρα πανυγειονομικής απεργίας.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ