Καταγγέλλουμε τις κομματικές αναβαθμίσεις

 Νίκαια 26/2/2021

Για μία ακόμη φορά βιώνουμε την γιγάντωση του κομματικού κράτους, με μία απόφαση που δεν έχει προηγούμενο. Τοποθετείται Νοσηλεύτρια από το Νοσοκομείο Μεταξά ως Τομεάρχης στο Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής στον Ψυχιατρικό Τομέα. Η φωτογραφική τοποθέτηση αρχίζει να γίνεται εμφανής, όταν γνωρίζει κάποιος πως το συγκεκριμένο Νοσοκομείο δεν έχει Ψυχιατρικό Τμήμα.

Επίσης το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής είναι διασυνδεόμενο Νοσοκομείο με το Νοσοκομείο Νίκαιας το οποίο έχει ικανότατα στελέχη στην Νοσηλευτική Υπηρεσία τα οποία παρακάμφθηκαν ώστε να γίνει η συγκεκριμένη τοποθέτηση.

Το πάζλ της πλήρους κομματικής ταυτότητας της τοποθέτησης συμπληρώνεται, αν λάβουμε υπόψη μας το γεγονός πως η νοσηλεύτρια που παίρνει την θέση ευθύνης είναι στέλεχος της ΔΑΚΕ, αλλά και πριν την τοποθέτηση της ως Προϊσταμένη Τομέα δεν έχει πιο πριν διατελέσει Προϊσταμένη τμήματος.

Την ώρα που το Υπουργείο Υγείας θεωρεί αυξημένου κόστους την εκπλήρωση του αιτήματός μας για ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, την ώρα που μειώνει τους προϋπολογισμούς σε όλα τα Νοσοκομεία, την ώρα που φείδεται προσλήψεων του αναγκαίου προσωπικού  στην πιο μεγάλη μάχη της δημόσιας υγείας, αυτήν την ώρα δεν διστάζει να προωθήσει κομματικά στελέχη σε θέσεις ευθύνης με οικονομικό κόστος για το υπουργείο υγείας.

Ζητούμε άμεσα, όλες οι τοποθετήσεις να γίνουν με την διαδικασία κρίσεων Προϊσταμένων, η οποία εδώ και πολλά χρόνια είναι σε αχρηστία.

Καλούμε την ΠΟΕΔΗΝ να πάρει άμεσα θέση για την συγκεκριμένη τοποθέτηση, άλλωστε έχουμε όλοι δει ανακοινώσεις της για τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης τα προηγούμενα χρόνια.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                       Ο Γραμματέας
Τσολάκης Ιωάννης          Βλάχος Γεώργιος

Οφείλουμε με όλους τους τρόπους να διεκδικήσουμε την ζωή μας

 


25/2/2021

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων καλεί όλους τους συναδέλφους που έχουν οφειλόμενα ρεπό, να καταθέσουν αίτημα διεκδίκησης συμφώνα με το παρακάτω έγγραφο. Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί και θα πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα μέσα, για να διεκδικήσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλους μας αλλά και αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς.

Η παραπάνω ενέργεια πρέπει να γίνει από τον κάθε εργαζόμενο χωριστά, έτσι ώστε μετά από μία εβδομάδα να κατατεθεί και στις ελεγκτικές αρχές ( Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας). Είναι μία ατομική ενέργεια που μπορεί να γίνει από τον καθένα μας, αλλά το πλήθος των εγγράφων που θα κατατεθούν δίνουν διαφορετική βαρύτητα στην διεκδίκηση.

Φυσικά δεν έχει κανένας την ψευδαίσθηση πως θα μας χορηγηθούν  άμεσα τα οφειλόμενα ρεπό, όμως είναι μια κίνηση που θα αναδείξει την υπό-στελέχωση μας με τον πιο επίσημο τρόπο.

Σε κόντρα της αυταρέσκειας του υπουργείου που θεωρεί πως έχει ενισχύσει το σύστημα υγείας, να δώσουμε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο την πραγματική διάσταση της κατάστασης στα Νοσοκομεία.

Η κατάφωρη παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας πρέπει να αναδειχτεί, όπως επίσης να αναδειχτεί πως το σύστημα υγείας στηρίζεται στις δικές μας πλάτες.



Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας
Τσολάκης Ιωάννης                  Βλάχος Γεώργιος

Δελτίο Τύπου για την μη λειτουργία Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου

 Δελτίο Τύπου

Τρίτη 23/02/2021

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο δεν λειτουργεί στο νοσοκομείο μας Διοικητικό Συμβούλιο με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Υγείας. Ενώ τα αιρετά μέλη του ΔΣ έχουν εκλεγεί από τον Δεκέμβριο του 2019 το Υπουργείο Υγείας δεν έχει ορίσει την σύνθεση του.

Αποτέλεσμα του παραπάνω γεγονότος είναι όλες οι αποφάσεις του Διοικητή, νομικά, να είναι στον αέρα.  Επίσης προκύπτουν ερωτήματα τα οποία χρήζουν άμεσης απάντησης.

Για πόσο χρονικό διάστημα μπορεί ένας διοικητής να παίρνει αποφάσεις με την υποσημείωση πως η απόφαση θα εγκριθεί από το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου; Πόσο νομιμοποιημένη είναι μία τέτοια σύνθεση ΔΣ να εγκρίνει αποφάσεις που έχουν ήδη παράγει αποτέλεσμα;

Θεωρούμε πως υπάρχει δόλος για την αναβλητικότητα της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένας έλεγχος για τις όποιες αποφάσεις λαμβάνονται.

Είναι επιεικώς απαράδεκτο σε καιρό πανδημίας να λειτουργεί ένα τόσο μεγάλο Νοσοκομείο χωρίς Συμβούλιο Διοίκησης.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος               Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης         Βλάχος Γεώργιος


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ