Νεκρός και τραυματίες στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη- Ασφάλεια στους χώρους εργασίας τώρα

 Σύλλογος εργαζομένων Νίκαιας και Δυτικής Αττικής


 Νίκαια 30/5/2023

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας εκφράζει την αγανάκτηση του για το νέο εργατικό «ατύχημα» στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, μ’ έναν εργάτη νεκρό και δύο τραυματίες.

Οι υγειονομικοί εξοργιζόμαστε κάθε φορά που αναγκαζόμαστε να υποδεχτούμε στα νοσοκομεία μας νεκρούς ή σοβαρά τραυματισμένους εργάτες λόγω της έλλειψης σύγχρονων συνθηκών ασφαλείας και ελέγχου απ’ τις αρμόδιες κρατικές αρχές.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη για δουλειά με δικαιώματα, συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους εργασίας, εντατικοποίηση των ελέγχων με ευθύνη του κράτους και της επιθεώρησης εργασίας.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργάτη που έχασε τη ζωή του και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

 Το ΔΣ

Παράνομες και απάνθρωπες μετακινήσεις αντί προσλήψεων

 Σύλλογος εργαζομένων Νίκαιας και Δυτικής Αττικής


 Νίκαια 30/5/2023

Ενώ ο εκλογικός νόμος απαγορεύει τις υπηρεσιακές μεταβολές από την προκήρυξη των εκλογών και μέχρι την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ με απόφαση του που έχει ημερομηνία 17/5/2023, δηλαδή 4 ημέρες πριν τις εκλογές, μετακινεί για τρείς ημέρες την εβδομάδα την μάγειρα του Νοσοκομείου μας στο Δρομοκαΐτειο.

Η υπάλληλος δηλαδή θα δουλεύει τρεις ημέρες την εβδομάδα για ένα μήνα στο Δρομοκαΐτειο και τις άλλες δύο στο νοσοκομείο της Νίκαιας. Αυτό λαμβάνει χώρα σε μία περίοδο που το νοσοκομείο της Νίκαιας έχει την χειρότερη δυνατή στελέχωση τα τελευταία πολλά χρόνια, σε όλες τις ειδικότητες. Καθόλου τυχαία συγκυρία, αφού δεν υπάρχει καμία αντικατάσταση όσων συνταξιοδοτούνται, ούτε και προσωρινή αναπλήρωση από επικουρικό προσωπικό.

Η πρόθεση υποβάθμισης των δημόσιων νοσοκομείων γίνεται συστηματικά από την κυβερνητική πολιτική και το αποτέλεσμα είναι, εκτός από την ταλαιπωρία των ασθενών, την υπέρ-εντατικοποίηση της εργασίας για τους υπάρχοντες εργαζομένους. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία εδώ και πολλά χρόνια βάζουμε πλάτη, έτσι ώστε να μπορούμε να παρέχουμε, τουλάχιστον, τις στοιχειώδεις υπηρεσίες στους ασθενείς. Η ανταμοιβή μας για αυτήν την υπερπροσπάθεια είναι η περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας μας με άμεσο αντίκτυπο στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της μετακίνησης της συναδέλφου και την κάλυψη των όποιων κενών με μόνιμο προσωπικό.

Τα όρια των αντοχών μας έχουν εξαντληθεί εδώ και πολύ καιρό και απαιτούμε την άμεση ενίσχυση του προσωπικού με μόνιμες προσλήψεις.

Το ΔΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ