Παγκόσμια ημέρα νοσηλευτή, το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ

 



Ελεύθερες Απόψεις

Από Προκόπη Ρούλα και Λαμπρίδου Μαρία 

Δικαστική διεκδίκηση για το πάγωμα των κλιμακίων των ετών 2016-2017

 Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 12/5/2023


Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στο νοσοκομείο ένα εργολαβικό που προτείνει συμμετοχή σε μία δικαστική αγωγή για την αναδρομική διεκδίκηση του παγώματος των μισθολογικών κλιμακίων για τα έτη 2016-2017. Ο Σύλλογος Εργαζομένων δεν εμπλέκεται σε αυτήν την διακίνηση του εγγράφου ούτε και στην πρόσκληση των εργαζομένων για συμμετοχή στην εν λόγω δικαστική διεκδίκηση.

Οι εργαζόμενοι έχουν κατοχυρωθεί για την μη παραγραφή του δικαιώματος διεκδίκησης, αναδρομικά από το 2020, είτε με την ατομική αξίωση που κατέθεσαν στο πρωτόκολλο του νοσοκομείου τον Δεκέμβριο του 20222, είτε με την συνολική αξίωση που κατέθεσε ο κος Χριστόπουλος για όλο το προσωπικό την ίδια χρονική περίοδο. Κατόπιν αυτού του γεγονότος υπάρχει χρονικό περιθώριο για την δικαστική διεκδίκηση μέχρι τον Ιούνιο του 2025. Αρκετοί φορείς έχουν καταθέσει δικαστική αγωγή με το παραπάνω επίδικο ( πάγωμα κλιμακίων) και μέχρι τώρα δεν έχει βγει καμία απόφαση.

Κατόπιν των παραπάνω  το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων συστήνει στα μέλη του να μην βιαστούν να καταθέσουν καμία αγωγή για δύο λόγους.

1)    Στην παρούσα χρονική στιγμή και με δεδομένο πως δεν έχει βγει καμία απόφαση, δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς την πιθανότητα θετικής ή μη κατάληξης της υπόθεσης.

2)    Μέσα στο χρονικό περιθώριο που μας δίνει η αίτηση που καταθέσαμε τον Δεκέμβριο του 2022, είναι προς το συμφέρον των πιθανών δικαιούχων να κατατεθεί η αγωγή όσο πιο κοντά γίνεται στην λήξη της ημερομηνίας έτσι ώστε να μπορούν να συμπεριληφθούν περισσότερα έτη αναδρομικής διεκδίκησης ( 2023, 2024, 2025 μέχρι την κατάθεση της αγωγής).

Ο Σύλλογος Εργαζομένων δεν μπορεί να επιβάλει σε κανέναν ποιές θα είναι οι κινήσεις του για την καλύτερη διασφάλιση των δικαιωμάτων του, έχει όμως υποχρέωση και δικαίωμα να συστήσει τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την διασφάλισή τους.

Το ΔΣ

Συνέχιση της Απεργίας-Αποχής από την αξιολόγηση

 Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 12/5/2024


Μετά από απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ για συνέχισης της Απεργίας-Αποχής από την αξιολόγηση του έτους 2022 συμμετέχουμε και φέτος στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση Το διεκδικητικό πλαίσιο παραμένει το ίδιο με το περσινό. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί πάρα πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και η προοπτική στον χώρο εργασίας μας διαγράφεται ιδιαίτερα σε δυσοίωνη.

Και αυτή η "νέα" αξιολόγηση παραμένει ένας μηχανισμός που στοχεύει στη "διάσπαση", στη χειραγώγηση και στην υποταγή των δημόσιων υπαλλήλων. Και βέβαια το έργο έχει μαστίγιο σε όποιον αντιδρά και καρότο για όποιον υποτάσσεται, με την "επιβράβευση" των "παραγωγικών" (!) δημόσιων υπαλλήλων με μπόνους! Η άμεση σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική εξέλιξη και το βαθμό επίτευξης στόχων θα οδηγήσει στη συρρίκνωση μισθών και συντάξεων, στην εξέλιξη των αρεστών, ενώ ανοίγει ο δρόμος για την εντατικοποίηση της εργασίας, με εργαζόμενους σιωπηλούς και φοβισμένους.

 Έτσι λοιπόν καλούμε όλους τους συναδέλφους, είτε είναι αξιολογούμενοι είτε αξιολογητές ή και τα δύο, σε απεργία αποχή από την Αξιολόγηση μέχρι

α) Να αναθεωρηθούν οι Οργανισμοί των Νοσοκομείων ώστε να ανταποκρίνονται στις πραγματική λειτουργία τους

β) Να γίνουν κρίσεις Προϊσταμένων και Διευθυντών

γ) Να καλυφθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό

δ) Να ορισθούν καθηκοντολογία ώστε να γίνει σαφές το αντικείμενο στο οποίο καλούμαστε να αξιολογηθούμε

 

Καλούμε τους συναδέλφους που θα απέχουν να συμπληρώσουν δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή από την αξιολόγηση την οποία θα βρουν είτε στα Γραφεία του Συλλόγου, είτε από τα μέλη του ΔΣ.

Το ΔΣ

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε την δήλωση

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ