Να μη δηλώσει κανείς συμμετοχή στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία! ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 28/3 ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 13.00-15.00 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 14.00 ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

 

Νίκαια 20/3/2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Να μη δηλώσει κανείς συμμετοχή

στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 28/3 ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 13.00-15.00  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 14.00 ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Η κυβέρνηση της ΝΔ απογειώνει την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας. Αντί να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες (σε όλη την Αττική λειτουργούν οι 130 στις 200) και να μπορούν όλοι οι ασθενείς να χειρουργούνται έγκαιρα, χωρίς να αναγκάζονται να ξανά πληρώσουν, επιβάλλει νόμιμο κρατικό «φακελάκι» στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία με τιμοκατάλογο. Οι υπόλοιποι ασθενείς καταδικάζονται να περιμένουν στις ψηφιακές λίστες αναμονής της ντροπής. Ξέρουμε καλά ότι η απογευματινή λειτουργία θα γίνει εις βάρος της πρωινής.

Όπως ξεκαθάρισε πολλές φορές ο υπουργός υγείας, δεν σκοπεύει να προσλάβει το  αναγκαίο  προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες. Αντί γι’ αυτό δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες να μπαίνουν στο νοσοκομείο και να φέρνουν ή να βρίσκουν «πελατεία».

 Επίσημα μας λένε δηλαδή, ότι δεν πρόκειται να γίνει καμιά αύξηση στους μισθούς, που παραμένουν καθηλωμένοι για πάνω από 12 χρόνια και ότι για να συμπληρώσουμε το εισόδημα μας, θα πρέπει να δουλεύουμε ατέλειωτες ώρες και να τα «παίρνουμε» από τους ασθενείς και να λέμε και ευχαριστώ.

Προχωράει ταυτόχρονα σε νέο «χαράτσωμα» στις διαγνωστικές εξετάσεις, τα φάρμακα, τα εμβόλια, δίνοντας επιπλέον δωράκια στους επιχειρηματίες του κλάδου από την τσέπη των ασθενών.

Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε σε συνέντευξη του ότι το Κρατικό Νίκαιας είναι ένα από τα νοσοκομεία στα οποία θα ξεκινήσουν άμεσα τα απογευματινά χειρουργεία. Την ίδια ώρα:

              Οι ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού, διοικητικού και τεχνικού  προσωπικού ξεπερνούν πλέον τις 500!.

              Πολλοί συνάδελφοι επικουρικοί και ειδικευόμενοι νοσηλευτές δεν ανανέωσαν τη σύμβαση με το νέο έτος λόγω των εξουθενωτικών συνθηκών εργασίας και τα κενά στα τμήματα ήδη φαίνονται με δραματικές συνέπειες στην ασφάλεια τόσο των ασθενών μας, όσο και της δικής μας.

                Παραμένουν 3 χειρουργικές αίθουσα κλειστές λόγω έλλειψης νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Πρόσφατα άλλωστε ακούσαμε το διοικητή να λέει ότι πρόθεση του ήταν να κλείσει άλλη μία χειρουργική αίθουσα λόγω έλλειψης προσωπικού αλλά τον εμπόδισαν οι γιατροί του Χειρουργικού Τομέα!

è    Είναι χαρακτηριστικό ότι είναι τόση η πρεμούρα της διοίκησης να τρέξει τις διαδικασίες, για να ολοκληρώσει την ιδιωτικοποίηση που αφού έφαγε τα μούτρα της με τους νοσηλευτές των χειρουργείων, στέλνει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε νοσηλευτές όλων των τμημάτων! Αλήθεια, θα εργαλειοδοτεί μια νοσηλεύτρια παθολογικής Κλινικής; Ή μήπως τακτικών εξωτερικών ιατρείων; Ή μήπως υιοθετεί τις δηλώσεις Γεωργιάδη “όλα στη ζωή είναι ρίσκο;” (ειδικά όταν πρόκειται για τους άλλους). Δεν ντράπηκαν να δηλώσουν την πρόθεση να προχωρήσουν τα απογευματινά χειρουργεία ακόμα και στο νοσοκομεία Μεταξά, με την πλέον ευαίσθητη ομάδα των ογκολογικών ασθενών.

ü   Δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Απαιτούμε:

§  Αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν Υγεία για όλους με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

§  Αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία.

§  Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων.

§  Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας >20%. Επαναφορά του 13ου-14ου μισθού, «ξεπάγωμα» της διετίας  2016-2017 & των τριετιών.

§  Αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Ένταξη στα ΒΑΕ. Επέκταση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

                   

    Ως εργαζόμενοι σε δημόσιο νοσοκομείο δεν θα αντιμετωπίσουμε ποτέ τον ασθενή ως πελάτη και την υγεία ως εμπόρευμα. Οι ασθενείς και όλοι μας ως εν δυνάμει ασθενείς έχουμε βάλει ήδη βαθιά το χέρι στην τσέπη (άμεσοι κι έμμεσοι φόροι, ασφαλιστικές εισφορές) για να δικαιούμαστε αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία αντίστοιχη με την αλματώδη εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον 21ο αιώνα. Την κατρακύλα του ξεζουμίσματος των ασθενών ΕΜΕΙΣ δεν θα την ακολουθήσουμε, αλλά θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να την ανατρέψουμε.

ΤΟ ΔΣ

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ