Να σταματήσει η καταστολή και ο αυταρχισμός

 Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 7/4/2022


Ο Συλλογος Εργαζομένων Κρατικού Νίκαιας καταγγέλει την απρόκλητη επίθεση και την βίαια καταστολή από τις δυνάμεις των ΜΑΤ απέναντι σε απεργους που οδήγησε στη συλληψη τους.

Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι τεράστιες και αυτή τη φορά. Είναι βαθιά γελασμένοι αν πιστευουν ότι με αυτό τον τροπο θα τρομοκρατήσουν το εργατικό κίνημα.

Απαιτούμε να αποσυρθούν τώρα όλες οι άδικες κατηγορίες. Συνεχίζουμε και κλιμακωνουμε με την απεργία της Πρωτομαγιάς.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος         Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης      Βλάχος Γεώργιος

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της 6 Απρίλη στην Πλατεία Κλαυθμώνος - Πούλμαν έξω από το νοσοκομείο

 Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 5/4/2022


Αύριο Τετάρτη 6 Απριλίου έχει κηρύξει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία η ΑΔΕΔΥ και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11πμ.

Θα υπάρχει πούλμαν για όσους συναδέλφους επιθυμούν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, έξω από το νοσοκομείο, στην Πέτρου Ράλλη, το οποίο αναχωρεί στις 9πμ.

Καταστρέφουν καθημερινά τις ζωές μας, βήμα βήμα συστηματικά. 

Έχουν ανακοινώσει άπειρες φορές τις 4000 προσλήψεις , αλλά δεν έχουν προχωρήσει ούτε καν στην σύνταξη της προκήρυξης. Ακόμη και αύριο να ξεκινήσουν οι αιτήσεις χρειάζονται τουλάχιστον δύο χρόνια για να προσληφθούν οι επιτυχόντες. Η απουσία μονίμων προσλήψεων στα νοσοκομεία έχει οδηγήσει σε δραματική υπό-στελέχωση με αποτέλεσμα να εργαζόμαστε πάνω από τα όρια των αντοχών μας, με συσσωρευμένα ρεπό και άδειες. Καμιά συνταξιοδότηση δεν αναπληρώνεται, κανένας προγραμματισμός δεν υπάρχει. Αντίθετα επιμένουν εμμονικά να κρατούν χιλιάδες συναδέλφους σε αναστολή εργασίας, τιμωρώντας την ανυπακοή τους στο σύστημα.

Είναι αποφασισμένοι να διαλύσουν τα νοσοκομεία άσχετα με το οικονομικό κόστος . Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα πως επαναφέρουν τους εργολάβους στις υπηρεσίες της καθαριότητας, της φύλαξης και της σίτισης, παρόλο που το κόστος για τα νοσοκομεία είναι μεγαλύτερο από τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Όλα αυτά σε ένα κλίμα ακρίβειας, που φυσικά δεν ξεκινάει μόνο από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αφού πληρώνουμε διπλάσιους λογαριασμούς ενέργειας, 60% παραπάνω στα καύσιμα και υπέρογκες αυξήσεις σε πολλά καταναλωτικά αγαθά πρώτης ανάγκης, η κυβέρνηση οργανώνει την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας, με απογευματινά χειρουργεία που θα πληρώνονται από τις τσέπες των ασφαλισμένων .


Σε αυτό το κύμα επίθεσης της κυβέρνησης πρέπει να αντισταθούμε. Συμμετέχουμε μαζικά στην αυριανή κινητοποίηση , προβάλλοντας αντίσταση στον καθημερινό στραγγαλισμό μας.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος         Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης     Βλάχος Γεώργιος

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ