Τετάρτη 1/12/2021 με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλ. Μαβίλη στις 8:30πμ και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο Υπουργείο Οικονομικών. Προκηρύσσουμε Στάση Εργασίας 7πμ με 11πμ

 Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη 1/12/2021 με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλ. Μαβίλη στις 8:30πμ και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο Υπουργείο Οικονομικών. Προκηρύσσουμε Στάση Εργασίας 7πμ με 11πμ για διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων στην κινητοποίηση.

Την στιγμή που το δημόσιο σύστημα υγείας δοκιμάζεται για μία ακόμη φορά, η κυβέρνηση επιλέγει να κρατήσει εκτός των δομών υγείας 7.000 συναδέλφους με αναστολές εργασίας και χωρίς καμία οικονομική απολαβή. Παράλληλα καμία προσθήκη δεν έχει γίνει στο υπάρχων καταβεβλημένο και εξουθενωμένο προσωπικό των Νοσοκομείων. Η απόφαση τους είναι να μην καλυφθούν τα χιλιάδες κενά που υπήρχαν και πριν τις αναστολές εργασίας. Αντίθετα συνεχίζεται η αναστολή κανονικών αδειών των υγειονομικών.

Στο δημόσιο σύστημα υγείας που ψυχορραγεί, επιλέξανε να ανανεώσουν  μόνο τις συμβάσεις των επικουρικών συναδέλφων και αυτό μέχρι τον Μάρτιο του 2022. Αφήνοντας σε ανασφάλεια τους χιλιάδες συμβασιούχους ορισμένου χρόνου που υπηρετούν στην καθαριότητα, την σίτιση και την φύλαξη, κλείνοντας το μάτι παράλληλα και στους εργολάβους που είναι σε ετοιμότητα για μία ακόμη φορά να ξεκινήσουν να λυμαίνονται τις δημόσιες δομές υγείας.

Παράλληλα μας πετάνε στα μούτρα ένα επίδομα για τα Χριστούγεννα, αφού μας έχουν κόψει τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα Αδείας. Την τελευταία δεκαετία παράλληλα έχει υποβαθμιστεί δραματικά ο μισθός μας.

Αφού δεν έκαναν αυτά τα δύο χρόνια της πανδημίας τίποτα για να ενισχύσουν το σύστημα υγείας και σε υποδομές αλλά και σε έμψυχο δυναμικό, σήμερα που υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, αρνούνται να επιτάξουν τις ιδιωτικές δομές υγείας. Μειώνουν τα τακτικά χειρουργεία κατά 80% αλλά μόνο στα δημόσια νοσοκομεία, επιδοτώντας με αυτόν τον τρόπο τις ιδιωτικές κλινικές με ότι αυτό συνεπάγεται για την τσέπη των ασθενών.

 Απαιτούμε άμεσα,

·       Άρση αναστολών

·       Αύξηση μισθών, ανάκτηση των απωλειών, 13ος – 14ος μισθός, υγειονομικό

επίδομα, έλεγχος των τιμών, πάταξη της ακρίβειας

·       Ένταξη στα ΒΑΕ. Αύξηση και επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος

·       Αύξηση των δαπανών για την Υγεία – Πρόνοια

·       Μονιμοποίηση συμβασιούχων

·       Όχι στην παλινόρθωση των εργολάβων

·       Θεσμοθέτηση της νόσου covid ως Επαγγελματική Ασθένεια και Εργατικό

ατύχημα

·       Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού

·       Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών

 

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                             Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης                                 Βλάχος Γεώργιος

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ