Αποτελέσματα εκλογών για εκπρόσωπο του Λοιπού πλην Ιατρών προσωπικού στο ΔΣ του Νοσοκομείο

Ψήφισαν: 626         Έγκυρα: 597       Άκυρα-Λευκά: 29


Έλαβαν:

Τσολάκης Ιωάννης                                    158

Μαυρομουστακάκης Κωνσταντίνος        132

Λαμπρίδου Μαρία                                     110

Παπαλουκάς Κυριάκος                               94

Μπόγρης Θεόδωρος                                    68

Μπούτου Αικατερίνη                                   35

Υποψηφιότητες για την ανάδειξη εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ του Νοσοκομείου



ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΙΑΤΡΙΚΟΥ
 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 



                       

ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ


ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ

------------------------------------------





ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΛΟΙΠΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



   ΛΑΜΠΡΙΔΟΥ  ΜΑΡΙΑ


ΜΑΥΡΟΜΟΥΣΤΑΚΑΚΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


   ΜΠΟΓΡΗΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ


   ΜΠΟΥΤΟΥ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ


   ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ  ΚΥΡΙΑΚΟΣ


   ΤΣΟΛΑΚΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ




Καταθέτω την υποψηφιότητά μου στις εκλογές που θα γίνουν την Παρασκευή




Νίκαια 18/11/2019


Την Παρασκευή 22/11/2019 και από ώρα 8:00 έως 16:00 θα πραγματοποιηθούν εκλογές στο Νοσοκομείο μας για την ανάδειξη των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου. Οι υποψήφιοι θα είναι από τις δύο παρακάτω κατηγορίες.

δ) Έναν εκπρόσωπο των ιατρών και ειδικευόμενων ιατρών που υπηρετούν στο Νοσοκομείο, ο οποίος εκλέγεται, μαζί με τον αναπληρωτή του, από τους ιατρούς Ε.Σ.Υ., τους ειδικευόμενους ιατρούς και τους ιατρούς μέλη Δ.Ε.Π. που υπηρετούν στο Νοσοκομείο.
ε) Έναν εκπρόσωπο του λοιπού, πλην των ιατρών Ε.Σ.Υ., προσωπικού του Νοσοκομείου, ο οποίος εκλέγεται, μαζί με τον αναπληρωτή του, από το λοιπό, πλην των ιατρών Ε.Σ.Υ., προσωπικό του Νοσοκομείου.

Οι Γιατροί ψηφίζουν στο Αμφιθέατρο και το Λοιπό Προσωπικό στην Τραπεζαρία.
Απόσπασμα του σχετικού νόμου ο οποίος περιγράφει τις θέσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου, τις θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και τις αρμοδιότητες αυτού υπάρχει εδώ.
 Η διαδικασία όπως ανακοινώθηκε από την Διοίκηση υπάρχει εδώ.

 Πέρα όμως από τα τυπικά, τα οποία φυσικά είναι και σημαντικά, να δούμε ποιος είναι ο ρόλος των εκπροσώπων των εργαζομένων στην Διοίκηση του Νοσοκομείου; Ασκούν Διοίκηση; Ποιανού τα συμφέροντα εκπροσωπούν; Γιατί πρέπει να επιλέξουμε τον Α και όχι τον Β;

 Να πούμε πρώτα από όλα, πως είναι δύο εκπρόσωποι από συνολικά επτά μέλη. Συνέπεια αυτού είναι πως οι εργαζόμενοι έχουν φωνή, δεν διαμορφώνουν όμως τους συσχετισμούς της πλειοψηφίας στην  λήψη αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, ακόμη και με δεδομένη την ομοφωνία των εκπροσώπων των εργαζομένων.

  Ρόλος των εργαζομένων στο όργανο Διοίκησης είναι, σύμφωνα με την προσωπική μου οπτική:
Α) Ο έλεγχος των αποφάσεων της Διοίκησης, σε ότι έχει σχέση με την εργασία του προσωπικού, της συνθήκες αυτής, αλλά και των απαραίτητων ενεργειών που γίνονται ή όχι για την επάρκεια του προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.  Αυτό γίνεται εμφανές από την παράγραφο των αρμοδιοτήτων του ΔΣ και ειδικά από τις 3,4,5,6,7 και 14.
 Β) Κατάθεση εποικοδομητικών τεκμηριωμένων απόψεων για θέματα που αφορούν την Διοίκηση του Νοσοκομείου, έχοντας όμως πάντοτε υπόψη τις επιπτώσεις που συνεπάγονται για τους εργαζόμενους.
 Γ) Μελέτη των θεμάτων έτσι ώστε να καταθέτουν υπεύθυνη άποψη.

 Από τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα πως σαφώς και η συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο ενέχει διοικητική ευθύνη, όμως το κέντρο βάρους της άποψης που κατατίθεται είναι ο εργαζόμενος.

 Υπάρχουν και αποφάσεις που μπορεί να είναι θετικές για έναν εργαζόμενο και αρνητικές για κάποιον άλλο εργαζόμενο, ποια είναι η θέση του εκπρόσωπου στην περίπτωση αυτή;
  Η θέση του πρέπει να είναι με γνώμονα την Δικαιοσύνη και την Αξιοκρατία αφού έχει ζυγίσει όλες τις παραμέτρους που αφορούν το θέμα.

Περνώντας στα πιο δύσκολα να σκεφτούμε λίγο τα κριτήρια που κάποιος εργαζόμενος θα επιλέξει τον συνάδελφο που θα τον εκπροσωπήσει στο όργανο διοίκησης;
  Αν επιλεγεί κάποιος με βάση το κριτήριο του κόμματος στο οποίο ανήκει, πόσα από τα παραπάνω προαπαιτούμενα (προσωπική άποψη) θα μπορεί να τηρήσει;
 Ηλίου φαεινότερο πως θα εκπροσωπεί πρώτα τα συμφέροντα του κόμματος που εκπροσωπεί και μετά αυτά των εργαζομένων.

 Τα θέματα και οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου θα γίνονται γνωστά στους συναδέλφους από τον εκπρόσωπό τους ή όχι;
 Να υπενθυμίσω σε όσους γνωρίζουν και να ενημερώσω όσους δεν γνωρίζουν πως ως Σύλλογος Εργαζομένων στείλαμε και στους δύο εκπροσώπους του απερχόμενου ΔΣ, αίτημα να μας αποστέλλουν τα θέματα και τις αποφάσεις του ΔΣ. Δεν πήραμε ποτέ τα θέματα όπως επίσης και καμία απάντηση στο αίτημα μας.
  Τα θέματα και οι αποφάσεις του οργάνου Διοίκησης πρέπει να γίνονται γνωστά με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο στους συναδέλφους για πρακτικούς λόγους αλλά και για λόγους διαφάνειας .

 Δεν θα μπω στην διαδικασία να αναφερθώ σε συγκεκριμένες αποφάσεις που πάρθηκαν, για τις οποίες πολύ θα ήθελα να ξέρω την θέση των εκπροσώπων μας.
 Για όλα τα παραπάνω που πιστεύω πως πρέπει να γίνονται αλλά δεν γίνονται όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και για αυτά που γίνανε και δεν θα έπρεπε να γίνονται, καταθέτω την υποψηφιότητά μου στις εκλογές που θα γίνουν την Παρασκευή και ζητώ την εμπιστοσύνη σας με την υπόσχεση να εκπροσωπήσω τους συναδέλφους με βάση τις παραπάνω αρχές και αξίες .

Μετά τιμής Τσολάκης Ιωάννης

Ανοιχτή Γενική συνέλευση την Τετάρτη 20 /11/2019


      ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ -ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες/οι ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου μας. υλοποιώντας τις αποφάσεις που πάρθηκαν στην  ευρεία  σύσκεψη των  πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιων δομών υγείας που πραγματοποιήθηκε στις 13/11/2019 ,σας καλεί σε ανοιχτή Γενική συνέλευση
την Τετάρτη 20 /11/2019 και ώρα 11.00 πμ στο προαύλιο του νοσοκομείου.
  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·      Να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Να μονιμοποιηθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·      Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
·      Να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση για τα δημόσια νοσοκομεία και τις προνοιακές δομές.
·      Ένταξη στα ΒΑΕ. Να μην περικοπεί-καταργηθεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.
·      Αυξήσεις στους μισθούς.
·      Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Το ΔΣ


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ