Στήριξη στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και Πρόεδρο του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ Μ. Μπεκρή

 Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 2/3/2024


Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας στηρίζει τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και Πρόεδρο του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ Μ. Μπεκρή, ο οποίος σέρνεται στα δικαστήρια γιατί πρωτοστάτησε στην οργάνωση της απεργίας στις 26-31/10/21 για τη διεκδίκηση μέτρων ασφαλείας μετά το θάνατο του εργαζομένου της Cosco Δ. Δαγκλή.  

Η προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων και περιορισμού της δράσης των σωματείων δεν πρόκειται να περάσει

Ο αγώνας των εργαζομένων της Cosco συνάντησε την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων γιατί ήταν ένας αγώνας δίκαιος, αγώνας για να μην υπάρξει άλλος νεκρός εργάτης, αγώνας για συλλογική σύμβαση εργασίας. Την ίδια αλληλεγγύη και στήριξη θα εκφράσουν και τώρα με όλους τους τρόπους τα σωματεία απέναντι στην δίωξη του Μ. Μπεκρή.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

 Το ΔΣ


ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

 Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 26/2/2024


 


 

1 χρόνο μετά το έγκλημα στα ΤΕΜΠΗ διαδηλώνουμε & βροντοφωνάζουμε:

Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!!!

28 Φλεβάρη 2024! Ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι νέα παιδιά και φοιτητές. Ένας χρόνος μετά την τραγική επιβεβαίωση ότι η πολιτική του «κόστους-οφέλους» την οποία υπηρετούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, δε λογαριάζει καν την ανθρώπινη ζωή.

Τα δάκρυα έχουν γίνει οργή!

·       Οργή για το σκηνικό συγκάλυψης που προσπαθεί  για να βγάλουν από το κάδρο των ευθυνών την πολιτική της «απελευθέρωσης» και της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων. Το κύριο που επιδιώκουν είναι να συγκαλύψουν ότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν οφείλεται σε “κακιά στιγμή” αλλά ήταν προδιαγεγραμμένο με αιτίες και ενόχους.

·       Οργή για την πολιτική που  ευθύνεται και για τα τραγικά αδιέξοδα, με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα Υγείας και οι ασθενείς μας. Για το ιστορικά χαμηλό σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, για τη διάλυση της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για τους 90.000 στη λίστα αναμονής για ένα χειρουργείο, για το 30% των κλειστών χειρουργικών αιθουσών, για τις συνεχείς μετακινήσεις υγειονομικών, τα χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό και τις διπλοβάρδιες, την υπερεφημέρευση, τα φρακαρισμένα μετά από κάθε εφημερία νοσοκομεία. Για τον εξαναγκασμό σε περιπλάνηση ανά την Ελλάδα των ασθενών ακόμα και μικρών παιδιών, για το μαρτύριο της σταγόνας των χιλιάδων συμβασιούχων στην Υγεία, για τη μαζική αιμορραγία επιστημονικού δυναμικού από το δημόσιο σύστημα Υγείας προς τον ιδιωτικό τομέα και το εξωτερικό, για τη δραματική επιδείνωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του λαού μας, που πληρώνει διπλά και τριπλά για δαπάνες Υγείας.

·       Οργή για την ακρίβεια που «καταβροχθίζει» το εργατικό-λαϊκό εισόδημα και δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες σε βασικά είδη, σε τρόφιμα, ρεύμα, σε λογαριασμούς και έξοδα που τρέχουν.

·       Οργή για την αρπαγή χιλιάδων  λαϊκών κατοικιών για λογαριασμό των Funds και των διάφορων αρπαχτικών και την άγρια καταστολή όσων παλεύουν να υπερασπιστούν το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα στη στέγαση κάθε ανθρώπου του μόχθου.

·       Οργή για την εμπορευματοποίηση της παιδείας με την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων.

·       Οργή για την την επιλογή της κυβέρνησης να καταθέτει 7δις ευρώ το χρόνο σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και πολεμικές αποστολές την ίδια στιγμή που απουσιάζουν κρίσιμες υποδομές και προσωπικό στην υγεία, στην παιδεία, στις κοινωνικές υπηρεσίες. Οργή για την επικίνδυνη για το λαό συμμετοχή στρατιωτικών – ναυτικών δυνάμεων της χώρας μας 2.000 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα, όταν η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού συνεχίζεται αμείωτα από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ με ορατό τον κίνδυνο γενικευμένης σύγκρουσης σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Η απεργία προβάλλει ως ανάγκη!

Σε αυτό το απεργιακό μέτωπο έχουμε θέση όλοι. Όλοι όσοι αναγνωρίζουμε ότι η κατάσταση δυσκολεύει για τους εργαζόμενους. Η πολιτική που αντιμετωπίζει ως κόστος την ανθρώπινη ζωή και την ασφάλεια του λαού, που μας θέλει ανυπεράσπιστους μπροστά στις φυσικές καταστροφές και στην προστασία της υγείας μας, προτείνοντας ξανά μπόλικη «ατομική ευθύνη», πρέπει να πάρει αγωνιστική απάντηση.

Ανάμεσα στα εκατομμύρια λαού που ξεχύθηκαν στους δρόμους δίνοντας υπόσχεση ότι το έγκλημα δε θα ξεχαστεί  ήμαστε και εμείς. Όπως και τότε έτσι και τώρα θα είμαστε εκεί. Δίνουμε το παρόν στο μεγάλο απεργιακό προσκλητήριο δεκάδων Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Σωματείων. Την υπόσχεση που δώσαμε τότε θα την τηρήσουμε!

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ!

 

Δυναμώνουμε τον αγώνα για τα δικαιώματα & την αξιοπρέπειά μας, για πλήρη εργασιακά - μισθολογικά – ασφαλιστικά – επιστημονικά δικαιώματα- για την υγεία & τη ζωή του λαού !


Το ΔΣ

Δελτίο Τύπου, στήριξη του Προέδρου του Σωματείου και των εργαζομένων στον όμιλο Πει.Φα.Συν

 

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 25/2/2024

 

Εκφράζουμε την στήριξη και την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους στον Ομίλου του Πειραϊκού Φαρμακευτικού Συνεταιρισμού, καθώς και στον Πρόεδρο του Επιχειρησιακού Σωματίου τον οποίο η εταιρεία έχει απολύσει και του απαγορεύει ακόμη και την είσοδο στην εταιρεία. Το μονομελές πρωτοδικείο έχει δικαιώσει τον Πρόεδρο του Σωματείου αλλά η Εταιρεία αρνείται την επαναπρόσληψή του.

Η κατάλυση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, κυρίως από την εποχή των μνημονίων, έχει υποβαθμίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και έχει καταστίσει ανεξέλεγκτη την εργοδοσία. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που δεν λαμβάνουν υπόψη τους ούτε τις αποφάσεις των Δικαστηρίων.

Καλούμε τον όμιλο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ να επαναφέρει τον Πρόεδρο του Σωματείου στην εργασία του. Καλούμε Σωματεία και όλες τις εργατικές ενώσεις να σταθούν δίπλα στον Πρόεδρο και τους εργαζομένους του Ομίλου.

Το μόνο που έχουμε απέναντι στην ισχύ της εργοδοσίας και την ξεκάθαρη αντί-εργατική πολιτική της κυβέρνησης είναι η αλληλεγγύη μας.

 

Το ΔΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ