Την Δευτέρα 8 Μάρτη οφείλουμε να ανοίξουμε τα στόματα, να υψώσουμε την φωνή μας

 

 Νίκαια 3/3/2021 

Συμμετέχουμε στην Στάση Εργασίας 12μεσ με 3μμ που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ και επικύρωσε με απόφαση του το ΔΣ του συλλόγου μας,  για την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας  την Δευτέρα 8 Μάρτη και στην συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος την 1 μμ.

 Ο εορτασμός της συγκεκριμένης ημέρας, είναι ημέρα αγώνα ενάντια στην κατάχρηση εξουσίας που έχει γίνει, περισσότερο από ποτέ σήμερα, καθημερινότητα στους χώρους εργασίας μας. Στην σύνθεση του προσωπικού στο Νοσοκομείο μας, όπως και σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, κυριαρχεί η αριθμητική επικράτηση του γυναικείου φύλλου.



 Κυριαρχεί όμως και η αυτοθυσία και η σκληρή εργασία των γυναικών συναδέλφων, οι οποίες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στα Νοσοκομεία αλλά και στο σπίτι. Οι δραματικές συνθήκες εργασίας που βιώνουμε καθημερινά, λόγω της υπό-στελέχωσης, οδηγούν στην εξάντληση των γυναικών συναδέλφων, οι οποίες καλούνται καθημερινά να ενσαρκώσουν τον πολλαπλό ρόλο τους. Η γυναίκα επαγγελματίας, η γυναίκα μητέρα, η γυναίκα σύντροφος, η γυναίκα νοικοκυρά, οδηγούνται από τους πολλαπλούς και σημαντικούς ρόλους τους σε μία άνευ προηγουμένου μάχη επιβίωσης, σε έναν κόσμο που δεν αναγνωρίζει, στην πράξη, αυτήν την πολυδιάσπαρτη απασχόληση της.

 Αυτό που σήμερα αποδεικνύεται, αυτό που ήρθε τελευταία στην επικαιρότητα, είναι πως σε όλους τους χώρους εργασίας οι κάτοχοι με οποιονδήποτε τρόπο των θώκων εξουσίας, θεωρούν πως έχουν το δικαίωμα να βιάζουν, να ασελγούν, να βιαιοπραγούν, να απειλούν το σώμα και την ψυχή των πιο αδύναμων ανθρώπων. Στόματα ερμητικά κλειστά που γνώριζαν αλλά τους τρόμαζε το σύστημα εξουσίας, άνοιξαν μόνο με τα την καταγγελία του «αδύναμου» θύματος, που απέδειξε πόσο μεγάλη δύναμη έχει η καταγγελία της απανθρωπιάς. Τα στόματα άνοιξαν και το πλέγμα που στηρίζει την ανομία και την απανθρωπιά της εξουσίας καταρρέει σαν χάρτινος πύργος.

Δεν έχει τελειώσει όμως τίποτα, το κουβάρι τώρα άρχισε να ξετυλίγεται, ο αυταρχισμός και η κατάχρηση εξουσίας που κυριαρχεί σε όλους τους χώρους πολεμιέται μόνο με ανοιχτά στόματα.

  Μέχρι να πάψει η ανάγκη να έχουμε παγκόσμιες ημέρες όλων των ειδών καταπιεσμένων, αδύναμων και βασανισμένων ανθρώπων, οφείλουμε να υψώσουμε την φωνή μας σε κάθε είδους αυταρχισμό, σε κάθε είδους διάκριση, σε κάθε είδους καταπάτηση δικαιωμάτων.

 Την Δευτέρα 8 Μάρτη οφείλουμε να δείξουμε πως απέναντι στην οποιαδήποτε κατάχρηση εξουσίας, θα βρουν τις δυνατές φωνές μας, θα βρουν στόματα που θα μιλάνε μέχρι οι φωνές μας να εξαλείψουν την αυταρχική τους συμπεριφορά.

Για το ΔΣ 
Ο Πρόεδρος             Ο Γραμματέας
Τσολάκης Ιωάννης          Βλάχος Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ