Στάση εργασίας Τρίτη 4/6 13.00-15.00 και συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας στις 13.30 με βασικό αίτημα να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος.

 

Νίκαια 2/6/2024

O Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας προκηρύσσει την Τρίτη 4/6 στάση εργασίας 13.00-15.00 και συμμετέχει στη συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας στις 13.30 με βασικό αίτημα να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος.

Οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) αντιμετωπίζουν διαρκώς τον κίνδυνο της απόλυσης με την είσοδο του εργολάβου. Στο νοσοκομείο μας έληξαν οι διαδικασίες του διαγωνισμού αναδεικνύοντας την εταιρεία Φάσμα για να αναλάβει τις υπηρεσίες φύλαξης του Νοσοκομείου για ένα χρόνο, με δυνατότητα παράτασης για ακόμα ένα έτος. Φυσικά το ποσό, είναι πολλαπλάσιο από αυτό που θα χρειαζόταν για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και προετοιμάζει το έδαφος για τη σταδιακή απόλυση των ΣΟΧ, όπως έχει άλλωστε προαναγγείλει το υπουργείο.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τις προηγούμενες μέρες ο εργολάβος απέσυρε αιφνιδιαστικά τους εργαζόμενους στην φύλαξη, αφήνοντας ακάλυπτο το νοσοκομείο και αναγκάζοντας τους εργαζόμενους που βρίσκονται καθημερινά με την απειλή της απόλυσης να δουλέψουν διπλοβάρδιες. Αυτός είναι ο ιδιωτικός τομέας και η τεράστια προσφορά του! Δεν λογαριάζει ούτε τις ανάγκες του νοσοκομείου, ούτε των ασθενών, ούτε αν σε μέρα γενικής εφημερίας θα μείνει το νοσοκομείο ακάλυπτο!

Απέναντι σε όλα αυτά συμμετέχουμε την Τρίτη στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας μαζί με τους συναδέλφους από τα υπόλοιπα νοσοκομεία!

Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχοι! Τώρα να μονιμοποιηθούν όλοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις!

Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία!

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ