Κοινή Ανακοίνωση Σωματείων Νοσοκομείων ‘Αττικού’, ‘Νίκαιας και Δυτικής Αττικής’ για την μετακίνηση των Επισκεπτριών Υγείας

 

13/12/2020

 Είναι εξοργιστικό το γεγονός πως για μία ακόμη φορά καλείται το υπάρχον, ελλιπές προσωπικό των Νοσοκομείων να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργούνται λόγω της πανδημίας.

Η απόφαση του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ για μετακίνηση σχεδόν όλων των Επισκεπτριών Υγείας των Νοσοκομείων Αττικού, Νίκαιας και Τζανείου στο Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής για προετοιμασία των χώρων εμβολιασμού ( εμβόλια τα οποία προβλέπεται να παραληφθούν σε έναν μήνα τουλάχιστον !!!), μας άφησε άφωνους.

Επί της ουσίας η κυβερνητική πολιτική συνεχίζει να θεωρεί τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία ανακυκλώσιμο υλικό και να τους μετακινεί από οργανισμό σε οργανισμό χωρίς να τους αντικαθιστά, και χωρίς να ενδιαφέρεται για τα κενά παροχής υπηρεσιών που δημιουργούνται στα Νοσοκομεία από τα οποία μετακινούνται οι επαγγελματίες υγείας.

Αυτή τη στιγμή οι Επισκέπτριες Υγείας καλύπτουν ανάγκες στα Νοσοκομεία που αφορούν τόσο την Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας όσο και τις επιμέρους υπηρεσίες των Νοσοκομείων. Συγκεκριμένα καλύπτουν τον Ψυχιατρικό Τομέα, το Διαβητολογικό Κέντρο, το Ιατρείο Μαστού, το Παιδοενδοκρινολογικό- Ιατρείο Παιδικής Παχυσαρκίας, το Αλλεργιολογικό, τον Οικογενειακό Προγραμματισμό, την Αιμοδοσία, σχεδόν όλα τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, ακόμα και βάρδιες στα επείγοντα στις γενικές εφημερίες.

Ο Διοικητής και κατ’ επέκταση το Υπουργείο Υγείας έχει προβλέψει με ποιον τρόπο θα καλυφθούν τα κενά που δημιουργούνται;

Οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα Νοσοκομεία που εργάζονται και είναι απαράδεκτο να μετακινούνται, κυριολεκτικά εν μία νυκτί.

Στην έξαρση της πανδημίας αυτό που θα όφειλε να κάνει μία κυβέρνηση είναι να αξιοποιήσει όλους τους διαθέσιμούς χώρους για πραγματική αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων. Προς αυτήν την κατεύθυνση η αξιοποίηση του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, το οποίο θα έπρεπε να επεκταθεί και να εξοπλιστεί τόσο με μόνιμο προσωπικό όσο και με κτιριακές εγκαταστάσεις, ικανές να το θέσουν σε καθημερινή κανονική λειτουργία, θα είχε αποσυμφορήσει τα υπόλοιπα Νοσοκομεία, έτσι ώστε να εξαλειφθεί το υποτιμητικό για τους ασθενείς φαινόμενο των Ράντζων ή της διασποράς σε διαφορετικού αντικειμένου κλίνες.

Ζητούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης της 2ης ΥΠΕ, η οποία δημιουργεί πλείστα προβλήματα τόσο στις υπάρχουσες δομές όσο και στην ζωή και καθημερινότητα των συναδέλφων, αλλά και την ενίσχυση των προγραμματισμένων εμβολιαστικών κέντρων με νέες προσλήψεις.

Αντιπροσωπείες των δύο Σωματείων θα παραστούν την Δευτέρα στην 2η ΥΠΕ ώστε να το ζητήσουν και δια ζώσης από τον Διοικητή.

Τα Σωματεία των Νοσοκομείων ‘Αττικού’ και ‘Νίκαιας και Δυτικής Αττικής’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ