Καταγγελία για μεροληπτικές Τοποθετήσεις και Υποβαθμίσεις




Βρίθει το τελευταίο διήμερο η « Διαύγεια » το Νοσοκομείου Νίκαιας από μετακινήσεις, υποβαθμίσεις  και τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης. Είναι τοποθετήσεις και μετακινήσεις από έναν Αναπληρωτή Διοικητή η θητεία του οποίου λήγει την 31/10/2019. Το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι, γιατί τέτοια βιασύνη να γίνουν αλλαγές πριν την τοποθέτηση του νέου Διοικητή; Καίγεται η Νίκαια και το Λοιμωδών; Ποιο είναι το επείγον;
Λαμβάνει υπόψη του  ο Αν. Διοικητής την αναστάτωση που δημιουργεί στο Νοσοκομείο, όπως παρόμοια αναστάτωση δημιούργησε και ο προηγούμενος Διοικητής με τις υποβαθμίσεις  και μετακινήσεις Χωρίς κανένα κριτήριο;

Οι εργαζόμενοι δεν είναι πιόνια στην διακριτική ευχέρεια κάθε διοίκησης για να τους μετακινεί και τοποθετεί σύμφωνα με τις προσωπικές αντεγκλήσεις του ή τις προσωπικές του συμπάθειες και ακόμη περισσότερο με τις κομματικές προτιμήσεις του καθενός.
Κανένα κριτήριο πουθενά: Προσωρινή ανάθεση η οποία μάλιστα δεν αναφέρει το χρονικό διάστημα της προσωρινότητας, υπαλλήλου ΔΕ σε θέση Προϊσταμένου. Υποβάθμιση Προϊσταμένου χωρίς να αναφέρεται ο λόγος της υποβάθμισης, ούτε καν της δικαιολογίας της εύρυθμης λειτουργίας. Αποδοχή παραίτησης Διευθύντριας η οποία είχε γίνει πριν από 7 μήνες και με άλλη Διοίκηση.
Το ερώτημα που επίσης προκύπτει είναι: είναι νόμιμη αυτή η αυθαιρεσία της προσωρινής Διοίκησης;
Κατά τον νόμο ο διοικητής του Νοσοκομείου είναι υπεύθυνος να τοποθετεί και να μετακινεί τους υπαλλήλους.
Είναι ηθική η αυθαιρεσία της Προσωρινής Διοίκησης; Θεωρώ πως 30 ημέρες πριν την λήξη της θητείας μιας Διοίκησης είναι ανεπίτρεπτο να γίνονται αλλαγές που επηρεάζουν την προσωπική καριέρα των συναδέλφων καθώς και την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.
Καλά τα ηθικοπλαστικά, ας έρθουμε στην ουσία των κινήσεων.

Το μήνυμα που περνάει η Διοίκηση με αυτές τις κινήσεις της είναι ξεκάθαρο. Εγώ θα βολέψω αυτούς που θέλω και δεν με ενδιαφέρει η λειτουργία του Νοσοκομείου.
 Όπως το έκανε πολύ σαφές και η προηγούμενη αυταρχική Διοίκηση. Εγώ έχω την εξουσία και δεν πέφτει λόγος σε κανένα.
Θα ανέμενα την καταγγελία του Προεδρείου του Συλλόγου αν δεν ήξερα πως ήδη ράβει κοστούμια για ανάληψη θέσεων. Τυχαίο το χρονικό διάστημα των καθαιρέσεων. Μετά από κάθε καθαίρεση ακολουθεί μία αναβάθμιση.
 Για τους συνδικαλιστές που τοποθετούνται λοιπόν  προσθέτω την παράγραφο 2 υποπαράγραφο στ του άρθρου 14 του Νόμου 1264/82

2. Απαγορεύεται στους εργοδότες
"στ) να μεταχειρίζονται με ευμένεια ή δυσμένεια τους εργαζομένους, ανάλογα με τη συμμετοχή τους σε ορισμένη συνδικαλιστική οργάνωση."

Τον ίδιο νόμο είχα επικαλεστεί και τότε που καταγγείλαμε συνδικαλιστική δίωξη από την προηγούμενη Διοίκηση.
Να επισημάνω πως έχω γνώση της μεροληπτικής συμπεριφοράς εναντίον μου η οποία τις επόμενες ημέρες θα σημειωθεί. Έχω να πω όμως πως η αλήθεια είναι αυτό που πιστεύω και αυτό θέλω να λέω και να γράφω για να μπορώ να κοιτάζω τους συναδέλφους μου στα μάτια.
Υ.Γ. Μια ερώτηση να κάνω για όσους θυμούνται το προηγούμενο άρθρο μου για τις θέσεις ευθύνης. Πόση αξία έχουν οι τίτλοι σπουδών τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά χωρίς τις κατάλληλες γνωριμίες;
 Το επισυνάπτω παρακάτω
Προϋποθέσεις για "εξέλιξη" υπαλλήλων σε Θέσεις ευθύνης


Μετά τιμής για την Παράταξη ΥΓ.Ε.Ι.Α
Τσολάκης Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ