Με ανοιχτά χαρτιά και χωρίς μάσκες Μέρος 2ο


Με ανοιχτά χαρτιά και χωρίς μάσκες
Μέρος 2ο
Αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν (μέρος Α)

  Η δημιουργία του ιστολογίου μου επιτρέπει να κάνω μία ιστορική αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν. Αυτό που μου έρχεται πρώτα στο μυαλό είναι η τραγική διαπίστωσή μου το Πάσχα του 2017 ότι είναι απλήρωτη η συνδρομή μας στην ΠΟΕΔΗΝ από τον Ιούλιο του 2014. Παραθέτω απόσπασμα δικής μου ανάρτησης στην καρτέλα Ελεύθερες Απόψεις, του Ιστολογίου.

«Το μόνο που θα περιγράψω είναι πως από ένα τηλέφωνο στην Μισθοδοσία μετά το Πάσχα του 2017 πληροφορήθηκα , πως από τις κρατήσεις που γίνονται από τους εργαζόμενους δεν πληρώνεται αυτόματα η ΠΟΕΔΗΝ . Ψάχνοντας λοιπόν είδα πως έχουμε να πληρώσουμε την ΠΟΕΔΗΝ από τον Ιούλιο του 2014 . Αναρωτιέμαι λοιπόν το ήξερε το προηγούμενο ΔΣ ; Το προηγούμενο Προεδρείο ; Άκρα του τάφου σιγή . Η μόνη απάντηση που πήρα ήταν , ΄΄νόμιζα πως μπαίνουν αυτόματα από την μισθοδοσία΄΄ και από την πρώην Πρόεδρο Κα Προκόπη Και από τον πρώην Ταμία Κο Συρετίδη . Το υπόλοιπο ΔΣ άγνοια .» Παρακάτω είναι ο σύνδεσμος όλης της δημοσίευσης  https://seknda12.blogspot.com/2017/10/blog-post_30.html

Θα μπορούσε κάποιος συνάδελφος να μου πει , τυχαίο γεγονός, αδιαφορία, ανικανότητα. Θα μπορούσα να συμφωνήσω αλλά για να δούμε λίγο της αριθμητικές πράξεις. Η συνδρομή κάθε εργαζόμενου είναι 2 ευρώ το μήνα η οποία αποδίδεται κάθε τρίμηνο με κράτηση από την μισθοδοσία μας , δηλαδή 6 ευρώ το τρίμηνο επί 4 τρίμηνα 24 ευρώ τον χρόνο. Υποχρέωση του Συλλόγου σύμφωνα με το καταστατικό της ΠΟΕΔΗΝ, είναι να αποδίδονται τα μισά στην ΠΟΕΔΗΝ, δηλαδή 12 ευρώ. Έσοδα 12 ευρώ τον χρόνο στον Σύλλογο πως μπορούν να αποφέρουν Δωροεπιταγές των 25 ή 30 ευρώ στους εργαζόμενους; Φυσικά και δεν μπορούν. Αν όμως δεν πληρώνει ο Σύλλογος την ΠΟΕΔΗΝ; Φυσικά και μπορούν. Έτσι λοιπόν με δανεικά, στην ουσία, τόσα χρόνια δίνονταν Δωροεπιταγές προς άγραν ψήφων. Τι καλό το Προεδρείο του Συλλόγου που φρόντιζε τους εργαζόμενους!!!!!

 Στο μυαλό μου επίσης έρχεται έντονα η θύμηση της προσπάθειάς μου να παραλάβω το Ταμείο του Συλλόγου, από τον πρώην ταμία Κο Συρετίδη.
Από την ίδια δημοσίευσή μου με τίτλο «Απολογισμός και Τακτοποίηση» το παρακάτω απόσπασμα 
«Εγώ λοιπόν που πήρα το ταμείο έκανα πάρα πολλές προσπάθειες για να παραλάβω από τον πρώην ταμία Κο Συρετίδη . Με χιλιάδες δικαιολογίες και άλλες τόσες υποσχετικές ο καιρός περνούσε. Οι εκλογές να θυμίσω γίνανε τον Απρίλιο του 2016 . Κατάφερα λοιπόν να παραλάβω το ταμείο μετά από πολλές προσπάθειες το Μάρτιο του 2017 . Ένα χρόνο μετά δεν το λες και πολύ ε ; Για την κατάσταση του Ταμείου δεν θα πω τίποτα , όποιος όμως επιθυμεί , έχει δικαίωμα να δει τις χρεώσεις που έχουν γίνει στο βιβλίο εσόδων εξόδων .»

 Είχα την ιδέα να κάνω διασταύρωση των στοιχείων του βιβλίου Εσόδων Εξόδων του Ταμείου με τα μηνιαία εκκαθαριστικά της Τραπέζης. Έτσι λοιπόν ζητάω την έγκριση του ΔΣ του Συλλόγου να ζητηθούν τα έσοδα και τα έξοδα του λογαριασμού από την Τράπεζα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τις πιέσεις που δέχτηκα από άτομα του προηγούμενου Προεδρείου να μην το κάνω. «Είναι όλα τακτοποιημένα» μου λέγανε. Το ΔΣ ενέκρινε λοιπόν την πρότασή μου. Είχα δει το βιβλίο Εσόδων Εξόδων πριν το αίτημά μου, το οποίο είχε μερικές μουτζούρες άλλα τίποτα παραπάνω. Στο μεσοδιάστημα λοιπόν που μεσολάβησε από το αίτημα στην Τράπεζα μέχρι την έκδοση της εκκαθαριστικής ενημέρωσης, διαπίστωσα πως το βιβλίο είχε γεμίσει με μπλάνκο σε όλες τις σελίδες ώστε τα ποσά να ταιριάζουν με την ενημέρωση της Τράπεζας. Παρακάτω σας παραθέτω ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό. Είναι γνωστό σε όλους πως σε δημόσιο έγγραφο δεν μπαίνει μπλάνκο, παρά διαγραφή του λάθους ώστε να φαίνεται η λάθος καταγραφή και δίπλα η σωστή καταγραφή. Το θέμα το έφερα στο ΔΣ. Με λίγα λόγια δεν παραδέχθηκε κανείς την πράξη. Μάλιστα μέλος του προηγούμενου Προεδρείου είπε χαρακτηριστικά "να το αποσύρουμε και να πάρουμε ένα καινούριο βιβλίο". Πρόταση που φυσικά και δεν δέχτηκα. Το βιβλίο του Ταμείου να επισημάνω πως ήταν στην κατοχή του πρώην Ταμία Κου Συρετίδη, δεν είχα παραλάβει ακόμα. Η λύση που έδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ήταν να γίνει έλεγχος από την αρχή από την προηγούμενη Ελεγκτική Επιτροπή. Έλεγχος ο οποίος όμως δεν θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα γιατί όλα τα ποσά ήταν διορθωμένα με μπλάνκο.  Παρέλαβα το Ταμείο με την επισήμανση πως δεν φέρω ουδεμία ευθύνη για τις προηγούμενες καταγραφές.




Ενδεικτικές Φωτογραφίες
-----------------
Ο λόγος της παρουσίασης είναι η ενημέρωση των συναδέλφων ώστε να γνωρίζουν τι συμβαίνει και από ποιους στο Νοσοκομείο μας. Είναι προσωπικές απόψεις και μπορούν να μπουν σε οποιαδήποτε κριτική.
Θα υπάρξει συνέχεια η οποία θα είναι σε μικρά κομμάτια για να μην κουράζει τον αναγνώστη και να γίνονται όσο το δυνατόν πιο αντιληπτά.

Μετά Τιμής
Τσολάκης Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ