Αν ξανακατεβείς Χριστέ στην γη μας

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες η ίδια σκέψη , αν ξαναρχότανε στην γη την ίδια κατάληξη θα είχε . Πόσοι θα Τον ακολουθούσαν ; Πόσοι θα μοίραζαν τις περιουσίες τους για να ακολουθήσουν τα κηρύγματα Του ; Κυρίως ποιοί θα Τον ακολουθούσαν ;

Ίδια η αντίδραση και από αυτούς που έχουν εξουσία και θα Τον βλέπανε σαν απειλή . Πρώτη και καλύτερη η επίσημη εκκλησία με τα χρυσά και λαμπερά άμφια, εικονίσματα και τις περιουσίες που ξέρουμε όλοι πως αποκτήθηκαν . Στους ίδιους ναούς θα έμπαινε για να γκρεμίσει τα παγκάρια , τις πραμάτιες και στα εμπορικά πανηγύρια στο όνομα κάποιου Αγίου στα προαύλια των εκκλησιών. Σίγουρα θα Τον αφόριζε η χριστιανική εκκλησία και θα Τον δίωκε ποινικά το επίσημο κράτος .

Πόσο μεγάλη η ανάγκη του κόσμου τούτου για την έλευση Του ; Πόλεμοι, αρρώστιες, ληστείες, μικρά παιδιά σκοτώνονται στο όνομα των συμφερόντων . Κανένας σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή . Θα έλεγε κανείς ότι δεν διδαχθήκαμε τίποτα από την πρώτη παρουσία Του .

Το κυριότερο όμως δεν είναι η συμπεριφορά αυτών που έχουν εξουσία και περιουσία . Εκείνο που σε θλίβει περισσότερο απο όλα είναι πως στο ερώτημα Ιησού ή Βαραββά με μια φωνή ο όχλος θα απαντούσε Βαραββά .
Το βλέπουμε όλοι στην καθημερινότητα μας. Αγάπα τον πλησίον σου και είμαστε πια τόσο απομακρυσμένες ψυχές που πλησίον μας πλέον είναι μόνο ο εαυτός μας.

Αν λοιπόν είχε καποιος την ικανότητα να βλέπει από ψηλά τις πράξεις και τις σκέψεις μας, θα έστελνε Τον Υιό Του να μας σώσει ;

Ανάσταση ψυχών σε όλους μας.

Τσολάκης Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ