Αλήθεια, Αληθοφάνεια και μισή Αλήθεια


Είναι γεγονός πως είναι τέχνη να μετατρέπεις την αλήθεια σε συκοφαντία. Αυτήν την τέχνη είμαι υποχρεωμένος να την αναγνωρίσω σε κάποιους. Λέγοντας αληθοφανή ψέματα ή μισές αλήθειες διαμορφώνεις την άποψη του αναγνώστη.

Από την wikipedia
Αλήθεια: καθετί που συμφωνεί με την πραγματικότητα, αυτό που όντως συνέβη ή συμβαίνει ή είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα συμβεί, αξιόπιστα δεδομένα
Αληθοφάνεια: η ιδιότητα μιας ενέργειας ή του αποτελέσματός της να φαίνεται ως αληθινή ή πειστική χωρίς να είναι
Μισή αλήθεια: Πολλές φορές κάποιος μπορεί να κάνει αληθείς δηλώσεις, να μη λέει δηλαδή ψέματα για όσα τον ρωτούν και παρόλα αυτά να κρύβει μέρος της αλήθειας, ηθελημένα. Αυτού του είδους η πρακτική για πολλούς είναι ομότιμη με ψέμα, με την έννοια ότι έχει την ίδια πρόθεση.

 Αναλυτικότερα:

«Οι δικαστικές διεκδικήσεις δεν πληρώνονται από τα έσοδα του συλλόγου , όπως εσκεμμένα αφέθηκε να εννοηθεί.»
Δεν είπα ποτέ πως ο Σύλλογος πληρώνει τις αποζημιώσεις από τις Δικαστικές διεκδικήσεις από τα έσοδα του. Ευθύνομαι μόνο για αυτά που γράφω και όχι για αυτά που αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης.

«Οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή, φέρει την ομόφωνη συναίνεση όλων των παρατάξεων του δς και καταγράφεται στα πρακτικά.»
Λείπει η φράση «θα έπρεπε». Φυσικά αν κάποιος ψάξει αντιστοιχία πρακτικών με το βιβλίο του Ταμείου θα βρει πολλές συναλλαγές για τις οποίες δεν έχει καταγραφεί η έγκριση του ΔΣ.

«Για κάθε συναλλαγή υπάρχει ΕΓΚΥΡΟ παραστατικό- απόδειξη , που ήταν και είναι στη διάθεση της ελεγκτικής επιτροπής που παραλαμβάνει το ταμείο.»
Λείπει η φράση «θα έπρεπε». Ψάχνοντας στο βιβλίο του Ταμείου θα βρούμε πολλές συναλλαγές με την ένδειξη, χωρίς παραστατικά. Η καταγραφή του αριθμού παραστατικού (αριθμός Απόδειξης) είναι υποχρεωτική στο βιβλίο Εσόδων Εξόδων για να υπάρχει αντιστοιχία. Ο Αριθμός αυτός δεν υπάρχει σε καμία συναλλαγή.

«Ο Διοικητικός απολογισμός των απερχόμενων δς , έχει την έγκριση της Γενικής συνέλευσης.
Όλες αυτές οι διαδικασίες ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΑΚΈΡΑΙΟ.»
Λείπει η φράση «θα έπρεπε». Το ταμείο και τα οικονομικά του Συλλόγου ανήκουν στον Οικονομικό απολογισμό και όχι στον Διοικητικό. Στο τελευταίο ΔΣ στο οποίο ήμουν παρών δεν υπήρξε έγκριση της Γενικής Συνέλευσης ούτε για τον Διοικητικό ούτε για τον Οικονομικό απολογισμό, λόγω μη απαρτίας. Έχω πολλές αμφιβολίες και για την απαρτία των προηγούμενων Γενικών Συνελεύσεων.

«Όλες οι συνδρομές στην Π ΟΕΔΗΝ αποδίδονταν με επιταγές, από τον σύλλογο.Όταν άλλαξε η διαδικασία και ξεκίνησε η ηλεκτρονική απόδοση, δημιουργήθηκε μια σύγχυση στο γραφείο μισθοδοσίας και αποδόθηκε μεγαλύτερο ποσό από αυτό που έπρεπε. Το προεδρείο έκανε τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να επιστραφούν τα χρήματα στο ταμείο του συλλόγου. Η ίδια σύγχυση δημιουργήθηκε και στα μέλη του δς που επαναπαυθηκαν στην ηλεκτρονική απόδοση και δεν παρακολούθησαν τις συνδρομές στην
Π ΟΕΔΗΝ.»
Μεταφορά ευθυνών, δεν φταίμε εμείς η μισθοδοσία φταίει. Το Προεδρείο του Συλλόγου και κατ’ επέκταση το ΔΣ είναι υποχρεωμένο να ελέγχει τα έσοδα του Συλλόγου κάθε μήνα. Αντιστοιχία μελών με συνδρομές. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει αυτό, είναι να έχεις Μητρώο Μελών, να ξέρεις δηλαδή των ακριβή αριθμό των μελών σου. Αυτό δεν ίσχυε ποτέ στον Σύλλογο. Το Μητρώο δημιουργήθηκε από εμένα πριν ένα χρόνο.

«Για μεγάλο χρονικό διάστημα, στην προσπάθεια ανασύνταξης των μελών του συλλόγου, ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η αντιστοίχηση μελών και συνδρομών τόσο στο ταμείο του συλλόγου, όσο και στην Ομοσπονδία.»
Τι ακριβώς σημαίνει ανασύνταξη μελών; Γιατί ήταν δύσκολη η αντιστοίχιση;

«Δε μετανιωνουμε καθόλου, μα καθόλου όμως, που τα έσοδα του συλλόγου επέστρεφαν στον εργαζόμενο με τη μορφή δωροεπιταγής. Άλλωστε αυτή ήταν πάντα η φιλοσοφία μας και εμείς την προωθήσαμε σαν ιδέα και σύντομα θεωρούμε ότι μπορεί να εφαρμοστεί ξανά.»
Ευχολόγια. Καμία απάντηση, πως γίνεται με συνδρομή 12 ευρώ τον χρόνο από τον εργαζόμενο να του αποδίδεται Δωροεπιταγή 25 ή 30 ευρώ και να καλύπτεις και τα λειτουργικά έξοδα του Συλλόγου (Πανό, Πούλμαν κλπ).

«Υ.γ. Στηρίζουμε τον υγιή συνδικαλισμό με επιχειρήματα και χωρίς παρωπίδες.»
Ο υγιής συνδικαλισμός προϋποθέτει να μπορείς να ελέγχεις τα του οίκους σου, να αναλαμβάνεις τις ευθύνες που σου αναλογούν για λάθη ή παραλείψεις, να δημιουργείς στους εργαζόμενους το αίσθημα ασφάλειας όταν απευθύνονται στα μέλη του Συλλόγου με αντιστοιχία λόγων και πράξεων, να υπάρχει πλήρη διαφάνεια στις οικονομικές συναλλαγές του Συλλόγου χωρίς ίχνος παρερμηνείας ή αμφισβήτησης. Υγιής συνδικαλισμός σημαίνει «καθαρά» βιβλία χωρίς μπλάνκο. Λάθη κάνουμε όλοι, δεν τα σκεπάζουμε όμως, τα διορθώνουμε.

Υγιής συνδικαλισμός δεν σημαίνει παραπλανώ τους εργαζόμενους αλλά τους ενημερώνω και θέτω στην διάθεση τους όλα τα στοιχεία.

Μετά τιμής
Τσολάκης Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.